skip to Main Content

Xítxeros amb Empenta, de revista i en paper

L’associació juvenil recupera el format de publicació per mostrar els nous projectes i també la seva posició respecte de les coses que els preocupen

Joan, Pere, Andreu, Marta, Lluc, Pau, Adrià, Biel, Marc, Maria Magdalena, Miquel, Sebastià, mercè, Xisca, Maria, Cristina i Maria Antònia. Desset noms. Desset persones. Desset xítxeros amb empenta. Ells són el nucli que impulsa l’activitat de l’emblemàtica associació juvenil manacorina, i són els qui, bàsicament des de Barcelona amb reunions rotatòries als diversos pisos d’estudiants on resideixen han recuperat l’edició de la revista Xítxeros amb Impremta.

L’associació, plena de força, ja prepara el Correbars per a l’11 d’abril, i també amb el projecte “Joves amb empenta” volen fer e plataforma per als joves manacorins, amb conferències i taules rodones on els mateixos joves puguin explicar la seva experiència formativa dels darrers anys en tots els àmbits, medi ambient, cultura, ciència, llengua…

La revista
Tot això, i més coses, es pot llegir a la revista que aquesta mateixa setmana s’ha presentat a Can Lliro. Vint-i-quatre pàgines a tot color, amb un contingut “molt reflexionat i discutit” i que signen de forma coral com a Xítxeros amb Empenta, a banda d’articles de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor i de l’assemblea d’Endavant-OSAN.

S’hi pot llegir també un ampli reportatge sobre Estel de Llevant, amb aportacions, de familiars, i del mateix gerent Guillem Febrer.

També es preocupen, els Xítxeros amb Impremta, dels artistes manacorins. “Hem volgut fer un recull d’artistes, fins a 14, de Manacor que tenguin projectes prevists per al 2020”. Cerquen, sobretot, espectacles emergents, diuen, “perquè a Manacor tenim una pedrera important d’artistes i volem que sigui visible, perquè molta de gent no n’és conscient”. Aquesta agenda es podrà actualitzar també a través de la web.

A la revista, també han volgut posar “molt d’èmfasi en la nostra intenció de ser un canal entre les institucions i la ciutadania, perquè hem d’estar molt més a prop de les institucions del que ho hem estat fins ara”.

Així, també parlen de política municipal, amb una referència, gairebé inevitable, a l’urbanisme a Manacor. “Menciona el pla general, però sobretot explica com volem l’urbanisme a Manacor, que sigui radicalment democràtic, amb uns processos de participació molt més presents. Les nou-centes al·legacions presentades demostren que Manacor hi vol dir la seva”.

També es mostren preocupats per les cases d’apostes, “a Manacor n’hi ha dues una de les quals a menys de cent metres d’un centre educatiu”.

Però no tot és seriós: passatemps i humor també formen part d’aquest sisè número de la revista que té un preu de tres euros i que, si no s’ha adquirit el dia de la presentació es podrà trobar a diversos establiments manacorins, com ara Can Lliro, Móndellibres, Ca’n Garanya, Ca Na Verda, el Petit Comercial…

Back To Top
Search