Skip to content

“Essència de mare”

Elisenda Pipió, Tonina Caldentey, Maria Bel Pocoví, Maria Miró, Maria Antònia Gomila, i Magdalena Gelabert varen ser les veus encarregades d’interpretar “Essència de mare”, el poemari compost per Magdalena Gelabert amb motiu de l’homenatge que el Col·lectiu de Dones de Llevant ha retut enguany a l’esforç i a l’amor de les mares i les padrines.

Les rapsodes varen estar acompanyades per les ballarines Francina Riera, Lluïsa Ortiz i Sebastiana Duran, i la musicòloga Bàrbara Duran, al piano i a les flautes. Una vegada acabada la lectura dramatitzada, dirigida per Rosa Sunyer i Toni Rosselló, entrà en escena Maria del Mar Bonet, la qual cantà la versió musicada d’un dels poemes per Antoni Parera Fons. Davant els aplaudiments incondicionals dels assistents, Bonet i Parera Fons interpretaren una segona vegada la cançó d’“Essència de mare”.

L’acte acabà amb els agraïments per part de la presidenta de l’associació, Antònia Matamalas, la qual reivindicà una vegada més la visibilitat de les dones a la societat d’avui.
També se serví un refresc elaborat per les sòcies del col·lectiu.
Entre els assistents, amb un Teatre pràcticament ple, hi havia representants de l’Ajuntament de Manacor, com les regidores Catalina Riera o Antònia Llodrà, entre d’altres.

Fragment d’un dels poemes d’Essència de mare

Infantà l’amor absolut,
la mare terra,
la mare aigua,
la mare aire,
la mare foc,
de fusta càlida,
de llet pacient.
A l’origen, es féu la mare,
deessa creadora, comare del món,
aigua que corre de mare tenyida.
Mentre mares hi hagi,
marassa, mareta, marona meva,
de sang valenta i vou-verivou,
fecunda vida i sagrament,
marcant el full de ruta dels déus,
hi haurà vida.

Back To Top
Search