Skip to content

Tertúlia d’Idiomes Manacor, una iniciativa ciutadana per superar barreres idiomàtiques i culturals

La plataforma Tertúlia d’Idiomes Manacor (TIM) és una iniciativa ciutadana que té per objectiu superar les barreres idiomàtiques i també culturals entre les comunitats alemanya, anglesa, castellana i catalana que conviuen a la zona de Llevant. A més de facilitar l’aprenentatge de les diferents llengües, l’objectiu és també evitar l’aïllament d’alguns grups d’estrangers que pràcticament només es relacionen amb ciutadans de la seva mateixa nacionalitat i desconeixen la cultura local.

Tertúlia d’Idiomes va néixer el passat mes de gener a partir de la iniciativa d’un grup de ciutadans de diferents nacionalitats, entre els quals hi ha l’advocat alemany Günter Menth, afincat des de fa anys a Manacor.

Menth explica que la plataforma organitza mensualment 4 actes totalment gratuïts i oberts a tothom. El primer i el tercer dimecres de cada mes a les 19:30, al restaurant Mig i Mig , es fan el que anomenen taules d’idiomes de castellà, català i alemany, i esperen aviat ampliar l’oferta també a l’anglès. Es pretén que els assistents puguin practicar una de les tres llengües parlant amb altres companys que tinguin aquest idioma com a matern i també a través de jocs de taula. L’advocat explica que no es necessari tenir un determinat nivell d’alemany, català o castellà per a participar-hi i tampoc fa falta avisar de l’assistència amb antel·lació.
Els altres dos actes que es duen a terme mensualment són la projecció d’una pel·lícula subtitulada i el debat posterior, el segon dimecres de mes; i una excursió el dissabte de la quarta setmana del mes. La plataforma ja ha visitat diferents municipis de la zona i espais d’interès com la Fundació Alcover.

Back To Top
Search