skip to Main Content

El pregó de Bàrbara Terrassa donarà el sus a les festes del Carme de Porto Cristo

Els veïns de Porto Cristo ja es preparen per encetar les festes del Carme, una celebració tradicional a l’entorn de la tradició marinera que serveix de fil conductor d’unes festes que enguany duraran un mes. “La imatge de les festes d’enguany ja recull aquesta idea i posa l’èmfasi en tots els símbols que identifiquen Porto Cristo amb la mar i la nostra tradició”, avançà el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila.

Les festes començaran oficialment aquest divendres, dia 1 de juliol, a les vuit del vespre amb el pregó, que anirà a càrrec de la veïna de Porto Cristo, biòloga i professora de la UIB Bàrbara Terrassa. Un dels plats forts de les festes del Carme arribarà divendres dia 8 de juliol, amb la XVI Fira Nocturna de productes artesanals i autòctons de les Illes Balears que a partir de les 20.30 h es podrà visitar al passeig de la Sirena i a la plaça de l’Aljub. I tot seguit, a partir de les 22 h, començarà la revetla nocturna a la platja. La festa més gastronòmica arribarà dilluns dia 11 de juliol amb la XVI Mostra de Cuina Marinera, que a partir de les 20 h de l’horabaixa omplirà el passeig de la Sirena de bon menjar.

La vessant més tradicional de les festes es viurà dissabte dia 16 de juliol amb l’ofrena floral i la processó marítima del Carme. Una processó que forma una de les estampes festives més tradicionals, amb l’estol de barques que acompanyen la figura de la Mare de Déu en el recorregut que fan a la badia del port. Just després la música swing arribarà al passeig de la Sirena per continuar la festa. I per acabar amb els actes més tradicionals no podia faltar el correfoc i el castell de focs artificials, que a partir de les 20.30 h ompliran la platja i la badia de llum, foc i color.

La part més solidària de les festes té com a lema “Suar és sa”, la cursa nocturna que tendrà lloc dijous dia 14, que recaptarà fons per a les associacions Aprop i Impuls ara! A més, els concerts solidaris que se celebraran a les dues coves turístiques de Porto Cristo o la diada Mulla’t per l’esclerosi múltiple faran que les festes del Carme siguin més solidàries que mai.

Com a novetats destacables per als més petits els organitzadors han destacat “l’horabaixa infantil amb jocs d’aigua i castells inflables aquàtics que se celebrarà a partir de les 17 h al camp de futbol o el cicle de projeccions de cinema infantil al Centre de Cultura. I per als més joves la novetat serà la festa Holi de dia 15 o el Chill Out de dia 29 a les coves Blanques”.

PROGRAMA FESTES CARME PORTO CRISTO 2016

Back To Top
Search