Skip to content

S’obre la matrícula del batxillerat nocturn de l’IES Mossèn Alcover després d’haver estat a punt de desaparèixer

Durant el curs passat, la Conselleria d’Educació va valorar la possibilitat de passar els estudis de batxillerat nocturn a la modalitat de batxillerat a distància, almenys pel que fa a algunes assignatures, per la qual cosa aquests estudis han estat a punt de desaparèixer després de 40 anys de funcionament. Després de mesos d’incertesa, ja s’ha anunciat que el proper dimarts dia 6 de setembre s’obrirà la matrícula per aquest curs 2016-2017, que s’iniciarà amb les mateixes condicions de sempre: classes presencials, tutorització i seguiment personalitzat dels alumnes.

El batxillerat nocturn presenta dos avantatges respecte del diürn. D’una banda, no hi ha límit de convocatòries ni de permanència dins el pla d’estudis, i de l’altra, les assignatures aprovades no s’han de tornar a cursar. En el batxillerat diürn, en canvi, si un alumne té més de dues assignatures suspeses ha de repetir curs i tornar a fer les que té aprovades.

Gràcies a aquests avantatges i a la seva compatibilitat amb un horari laboral, en els darrers quinze anys han aconseguit titular 535 alumnes de Manacor i més de mil en conjunt. El nombre de titulats anual oscil·la entre 17 i 30 alumnes, semblant o superior al de qualsevol institut amb el mateix nombre d’alumnes que ofereixi el batxillerat en règim diürn. L’alumnat prové de tota la meitat de llevant de l’illa, des de Pollença a Santanyí. Els estudis de batxillerat nocturn només es poden cursar a Palma i a l’IES Mossèn Alcover, l’únic centre de la part forana que manté aquesta oferta educativa.

Des de l’IES Mossèn Alcover, volen “agrair públicament el suport rebut per mantenir la modalitat presencial per part dels alumnes de nocturn, de les associacions d’alumnes, de l’AMIPA i de moltíssima gent de la comarca. També, i molt especialment, volem agrair l’acord unànime en defensa del batxillerat nocturn presencial de consistoris municipals com els de Manacor, Porreres, Vilafranca, Maria de la Salut, Artà, Felanitx i d’altres. Gràcies a tots, aquesta oferta educativa comarcal s’ha mantingut intacta i al servei de l’alumnat que la necessiti”.

L’alumnat podrà cursar les modalitats de científic (1r i 2n de batxillerat), ciències socials (1r i 2n de batxillerat) i humanitats (2n de batxillerat). L’horari de secretaria per a formalitzar la matrícula és de 9 a 14 hores, i el dia 6 també estarà obert l’horabaixa, de 17 a 20 hores. Qualsevol persona interessada en aquests estudis es pot posar en contacte amb el centre a través del telèfon 971551193.

Back To Top
Search