skip to Main Content

Les administracions amb competències sobre cala Varques es reuniran periòdicament en una comissió municipal especifica

La Junta Local de Seguretat de Manacor es va reunir ahir dimarts per tractar la problemàtica que afecta l’entorn de la platja verge de cala Varques i per establir els mecanismes que durant la temporada turística del 2017 han de garantir la seguretat de tots els que visiten cala Varques i també la protecció de tot el seu entorn natural. Una de les conclusions més aplaudides per tots els assistents va ser l’impuls “d’una comissió municipal que reunirà periòdicament totes les administracions i cossos de seguretat amb competències sobre l’entorn natural de Cala Varques i que ha de fer possible la protecció efectiva d’aquest entorn i de totes les persones que el visiten”, ha explicat el batle, Pedro Rosselló. Així en aquesta comissió, “que estarà integrada pels representants del cossos i forces de seguretat i també pels representants de les diferents administracions implicades es definiran les actuacions que es duran a terme sempre de manera coordinada”, afegí Rosselló.

El batle de Manacor presidí la reunió juntament amb la delegada del Govern a Balears, Maria Salom. Però a la Junta Local de Seguretat de Manacor també assistiren el regidor d’Interior i Esports, Miquel Perelló; el director de la Jefatura Superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell; el capità en cap de la companyia de la Guàrdia Civil de Manacor, Jerónimo Martínez; el cap de la Policia Nacional de Manacor, Gerard Radó; el comissari en cap d’operacions de la Policia Nacional de Manacor, Cristóbal Villalonga; la directora del servei dels agents de Medi Ambient, el cap de servei dels Agents de Medi Ambient, Miquel Pons; l’inspector de la Unitat Territorial de Costes de la Policia Local de Manacor, Angel Duró; i l’inspector de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda, a més d’altres membres de les diferents administracions i cossos de seguretat.

Des de l’Ajuntament de Manacor s’insití en les diferents propostes que recull el Pla d’usos públics de cala Varques, un document que estava a disposició de tots els assistents per aclarir les competències que cada administració té sobre Cala Varques. Tots els assistents es mostraren preocupats pel progressiu augment de visitants que es registra en aquest espai natural i es comprometeren a adoptar mesures per evitar que els cotxes aparcats a la carretera puguin posar en perill els visitants i els conductors. A més des de l’Ajuntament el batle recordà que “està prohibit aparcar en tot el camí tal com ho indiquen les senyals existents”.

Els diferents membres parlaren dels problemes d’aparcament, de la venda ambulant i del xibiu il·legal que hi ha, de les acampades no permeses, de la pràctica de psicobloc i dels salts des dels penya-segats, que estan prohibits, de la presència incontrolada d’embarcacions o de la necessitat d’establir un número màxim de visitants a la platja. A més, es constataren els problemes d’accés amb què es troben els cossos de seguretat o els vehicles d’emergències per arribar a Cala Varques.

Back To Top
Search