Skip to content

El concurs Protur Xef reunirà alumnes de diferents escoles d’hosteleria i reconeguts cuiners a Sa Coma

La cadena hotelera Protur Hotels organitza, amb suport del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, aquest divendres, dissabte i diumenge a les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa, a sa Coma, el primer concurs de cuina adreçat a estudiants de penúltim o últim curs de formació. El concurs Protur Xef acollirà 20 alumnes d’escoles d’hostaleria de diferents zones d’Espanya, de Mallorca hi participen l’Escola d’Hosteleria de les Illes Balears (EHIB), l’IES Puig de sa Font, l’IES Alcúdia, l’IES Juníper Serra i d’IES d’ESMED.
Dilluns dematí el conseller delegat de Protur Hotels, Jaume Nebot, juntament amb els xefs Tomeu Caldentey i Koldo Royo i els representants de l’Escola d’Hosteleria de les Illes i de l’IES Puig de sa Font varen presentar el concurs al restaurant La Taronja Negra, a Palma. “Al Protur Xef oferirem a aquests futurs cuiners l’oportunitat de mostrar el seu talent”, destacà Jaume Nebot.
Tomeu Caldentey, per la seva banda, comentà la importància de l’esdeveniment, tant pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre els alumnes, com dels alumnes amb els professors. També apuntà que el concurs ajudarà a posar en valor una zona gastronòmica d’alt nivell com és el Llevant mallorquí.
Tomeu Caldentey explicà que els estudiants de cuina participants hauran de treballar amb una producte de la terra, el porc negre mallorquí, i que l’han escollit amb la finalitat de prestigiar-lo i posar-lo en valor.
El cuiner llorencí, que va ser el primer xef mallorquí a aconseguir la distinció d’una estrella Michelin per al seu restaurant Es Molí d’en Bou, serà el president del jurat d’aquesta primera edició de Protur Xef, i el xef Koldo Royo la figura que presentarà i coordinarà aquest esdeveniment.
El jurat estarà integrat per diferents xefs reconeguts en l’àmbit espanyol i estranger, com són els germans Torres, Marc Fosh i Fran López, a més dels xefs Tomeu Caldentey i Koldo Royo. També integren el jurat un important elenc de crítics gastronòmics de primer nivell, el president i vicepresident de l’Associació Balear de Sommeliers, i destacats maitres i sommeliers.

Mercat gastronòmic
Dissabte i diumenge, tindrà lloc un mercat gastronòmic i s’organitzaran diferents tastos i tallers de cuina dirigides al públic en general. A més, dissabte des de les 12 h a les 16 h hi haurà una concentració de food trucks que comptarà amb la presència dels germans Torres.
Divendres, a les 19 h, tindrà lloc un tast de vins de les Bodegues Raimat del grup Codorniu; a les 20 h, un show cooking amb Tomeu Caldentey i Marc Fosh; i a les 21 h., un sopar amb maridatge de Cellers Raimat del grup Cordorniu. Dissabte, a les 19:30 h, tindrà lloc un show cooking amb Fran López i, posteriorment, a les 20:30 h, amb els germans Torres, i a les 21:30 h un sopar maridatge dels Cellers José L. Ferrer. Tant els tasts com el show cooking seran gratuïts. Per assistir al sopar maridatge s’haurà de reservar. Diumenge a les 11:00 h es disputarà la gran final. A les 13:30 hores es coneixerà el nom dels guanyadors i s’efectuarà el lliurament de premis.

Back To Top
Search