Skip to content

Alegria continguda al PP i satisfacció a l’esquerra per la frenada de l’extrema dreta

Els líders de PP, PSOE i MÉS-Esquerra valoren els resultats de les eleccions del passat 23 de juliol
“Uns resultats mals d’encaixar tant per a la dreta com per a l’esquerra”
Per a Maria Antònia Sansó, líder dels populars a Manacor, les eleccions de diumenge “han deixat una resultats mals d’encaixar tant pel bloc de la dreta com per al de l’esquerra. Tot i així, pens que s’ha de posar en relleu l’augment significatiu d’escons aconseguits per Núñez Feijóo. Ha estat la pujada més gran i d’aquí s’ha de fer la lectura corresponent: Espanya ha mostrat la seva confiança en les polítiques de Núñez Feijóo malgrat una convocatòria d’eleccions feta amb tota la intenció de perjudicar la dreta. És de justícia que sigui Núñez Feijóo qui intenti fer govern. Els bloquejos per part de Sánchez demostren el seu vertader tarannà”. Sansó afegeix que “si extrapolàssim els resultats en clau local el Partit Popular seria la formació més votada i amb elevades possibilitats de tenir la batlia”. La portaveu popular entén que “els votants de PI i AIPC no tenen inconvenient a votar el PP” .
“Som l’únic país d’Europa que ha frenat l’avanç de l’extrema dreta”
Núria Hinojosa, portaveu dels socialistes a Manacor, mostra orgull pels resultats obtinguts. “La ciutadania prefereix el progrés al renou. Som l’únic país d’Europa que ha estat capaç de frenar l’avanç de la ultradreta i ara toca conformar un govern progressista estable”. Hinojosa també destaca la gran paticipació a Manacor i la millora de resultats del PSOE respecte de 2019. “De fet, només ha obtingut 600 vots manco que el PP i el bloc d’esquerres supera els vots obtinguts del bloc de la dreta”. En clau local, Hinojosa creu que “és evident que els resultats demostren que a Manacor hi ha una majoria clarament progressista. No sé si aquests resultats poden canviar res o no, nosaltres som els mateixos i ho hem dit públicament moltes vegades. MES-Esquerra és qui ha d’explicar per què prefereix estar en minoria”.
“Manacor deixa de ser de dretes”
Per al batle Miquel Oliver, la bona notícia és que “amb aquests resultats hi ha un cinquanta per cent de vots d’esquerres, cosa que fa deu anys hauria estat impensable”. Oliver reconeix, però, que “hi ha hagut una bipolarització clara, que ha pujat el PP i que ha pujat el PSOE, però Vox no puja, i això també és una bona notícia”.  Oliver, així, veu que “el vot útil ha comptat molt, i així i tot, a Manacor els resultats han estat bons, i hi ha esperança perquè manacor ha deixat de ser de dretes de manera molt clara”. Tot i així, Oliver també reconeix que “hem de fer autocrítica d’aquests 1.000 vots que s’han perdut, respecte de fa quatre anys”
Respecte de la política municipal, “els resultats no afecten en res”, diu el batle. I afegeix: “Si hi ha d’haver una entesa, que feim feina perquè hi sigui, no serà per uns resultats a les eleccions espanyoles en un sentit o un altre”.
Back To Top
Search