Skip to content

El batle ofereix un solar al Gover per al futur centre de salut

El batle de Manacor ha plantejat davant la Conselleria de Salut la necessitat de dotar el municipi amb un nou centre de salut. Per això Pedro Rosselló ha ofert al Govern un solar municipal amb aquest propòsit, un solar que haurà d’estudiar el departament de Salut. La construcció d’un nou centre de salut és una reivindicació gairebé històrica del municipi, atès que el centre actual, que es troba ubicat en el barri de sa Torre, ha quedat petit per mor de l’increment de la població que actualment s’acosta als 40.200 habitants.

Durant la reunió, a la qual hi han assistit el batle, Pedro Rosselló; la consellera de Salut, Patricia Gómez; el regidor de Salut i Consum de l’Ajuntament, Bernadí Bou; i el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, la consellera s’ha compromès a treballar perquè el centre de salut sigui una realitat i perquè disposi d’un punt d’atenció continuada per poder donar servei les vint-i-quatre hores del dia.

De fet, segons ha desvetllat el Servei de Salut de les Illes Balears, ja s’ha elaborat un esborrany de pla funcional del futur centre de salut, que tendrà una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats i preveu que hi treballin 50 professionals de diferents categories laborals, entre els quals hi haurà vuit metges de família, nou professionals d’infermeria, dos pediatres i una comare. També esta previst que compti amb nou metges i nou infermeres en el servei d’urgències.

Cal recordar que ja en 2009 es va modificar l’ordenació sanitària territorial de les Illes i es va dividir la zona de Manacor en dues parts iguals, que s’havien de dotar de les infraestructures necessàries. El nou centre de salut de Manacor és una d’aquestes infraestructures públiques que encara no s’han executat. Per això des de la Conselleria de Salut han assegurat que els responsables de Planificació analitzaran ara la viabilitat del solar que ha ofert l’Ajuntament de Manacor durant la reunió d’avui.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha agraït al batle, Pedro Rosselló, l’oferiment d’un solar per construir un nou centre de salut en el municipi. Gómez i Rosselló s’han reunit per parlar de les necessitats sanitàries de la població de Manacor i des de la Conselleria han recordat que s’han iniciat algunes de les obres de renovació, millora i ampliació de l’hospital. En aquest sentit, l’estiu passat es va reformar l’UCI i ja es treballa per incorporar-hi la ressonància magnètica. El 2017 està previst també iniciar les obres de millora i ampliació d’Urgències.

Back To Top
Search