skip to Main Content

“Catalina Riera té més experiència i crec que no caurà en els mateixos errors que Pedro Rosselló”

[pullquote] Miquel Oliver va ser el primer batle d’aquest mandat; una moció de censura el va fer fora només quatre mesos després d’assolir la vara. Ens conta la seva visió d’aquest nou canvi de batlia, aquesta vegada fruit d’un pacte de govern
[/pullquote]

Quina valoració fas del mandat de Pedro Rosselló; què ha fet bé i que ha fet malament segons el teu parer?
Hi ha hagut un parell de coses a Manacor que s’han encaminat, una és el tema de les aigües. Arran d’haver posat un gerent a la SAM, mitjançant un concurs públic, i no com un càrrec de confiança, s’han millorat les instal·lacions, s’han controlat les pèrdues, etc. Una altra cosa positiva que valor, és que ha deixat fer feina als seus delegats.
Els aspectes negatius ja els he comentat en diverses ocasions. S’ha aferrat a la màxima de “qui dies passa, anys empeny” i haurà passat el seu mandat sense pena ni glòria. Per jo ha deixat moltes coses pendents per fer, importants pel municipi.

Què esperes del mandat de Catalina Riera?
Tendrà una sèrie de reptes importants que s’haurien d’arreglar aquesta legislatura. Un és el pla general, que és una qüestió vital per a tots. Llavors n’hi ha d’altres: la relació de llocs de feina de l’Ajuntament, que està quasi acabada; la millora de les infraestructures de carrers, la neteja i la recollida de residus, el tema de l’escorxador… Tanmateix queda poc temps i la veritat és que si es vol atribuir qualque èxit polític, haurà de recollir els fruits d’allò que ha fet fins ara Pedro Rosselló. Per altra banda també haurà de donar resposta als seus socis de govern, AIPC, que demanen més poder de decisió per a la Junta de Districte de Porto Cristo.

En què creus que es diferenciaran Catalina Riera i Pedro Rosselló?
En el tarannà. I en la manera de fer i de relacionar-se amb l’oposició. Rosselló va començar amb esperit de col·laboració, però el va anar minvant a mesura que passava el temps. Na Catalina té més experiència i crec que no caurà en els mateixos errors. Ella sap que necessita l’oposició per moltes coses, i crec que recorrerà a nosaltres fins i tot en contra dels seus socis de govern, si fa falta.

T’hauria agradat ser tu qui cedís la batlia a Riera?
Si retrocedim al moment de la moció de censura, i pensam que el PI era la segona força més votada, podríem concloure que hauria estat més lògic un altre repartiment entre PI i PP. Si Rosselló ha estat batle dos anys i Riera un i mig, és perquè hi degué haver moltes cessions. Potser el dia de la moció li hauria d’haver cedit la vara jo a ella. Però, qui sap, ara, si el 2019 serà ella qui me la cedeixi a jo

Arran de tot el que ha passat aquesta legislatura hi ha ponts trencats amb qualque grup municipal?
No, ponts trencats no n’hi ha hagut mai. En cada moment, els resultats varen marcar una correlació de forces, que determinaren a la vegada les negociacions. Haurem de veure en futures comeses electorals quines són les pretensions de cadascú. Els acords s’han de fer sempre en benefici dels ciutadans.

El que passa a Catalunya, afecta els acords entre els grups municipals, per exemple amb el PSOE?
Allò que passa a Catalunya ha provocat declaracions i manifestacions als mitjans tant per part del PSOE com nostres. Els regidors locals han estat molt crítics amb les mesures preses pel partit a nivell estatal.

Arran de la moció de censura es varen viure moments de tensió entre govern i oposició… Això s’ha calmat, ja?
La tensió hi va ser perquè nosaltres trobàvem que la moció era injusta. Deixava defora el partit més votat sense que encara haguéssim tengut temps de fer res malament. Per això dèiem que era legal, però no legítima. Tanmateix, és qüestió de matemàtica i aviat vàrem situar-nos dins el paper d’oposició i vàrem començar a fer propostes.

Com preveus que serà l’oposició a partir d’ara?
Probablement ara hi haurà una oposició més contundent, sempre pensant en el benefici del poble, és clar, i t’explic per què. Na Catalina, com que el 2019 es tornarà a presentar, segurament serà més activa que no ha estat en Pedro. Sempre deim que és mal de fer, fer oposició a algú que no fa res.

A qui creus que haurà beneficiat més la moció de censura, al PI o al PP?
Crec que al PP, però tots dos hauran de passar comptes amb el seu electoral per haver-se colgat amb l’enemic. Dic que al PP l’haurà afavorit perquè estava en hores baixes i governar els haurà fet tornar a treure un poc el cap. I en tot cas, als qui segur que haurà beneficiat és als qui no tenien feina.

I a vosaltres com creis que us haurà afectat la decisió que prenguéreu de governar en minoria?
Jo crec que hi haurà gent que trobarà que la moció de censura no estava justificada. El temps que vàrem governar vàrem demostrar capacitat de gestió, vàrem fer propostes valentes i vàrem demostrar que era possible una altra manera de fer política. El temps que hem estat a l’oposició tampoc no ha estat temps perdut, hem pogut explicar les nostres propostes de forma clar i fer-les arribar a la ciutadania.

Back To Top
Search