A vegades han de passar coses extraordinàries, com les que hem viscut recentment, per apreciar el que tenim ben a prop. Quan pogueu sortir comprau una bosseta d’amargos, contribuireu a fer poble! (Adaptació d’una recepta de Norberto de Vinci)
Ingredients
Per la cheesecake
• 5 làmines de gelatina
• 250 ml de llet
• 100 g de coco ratllat
• 8 cullerades de sucre
• 100 g de pinya en cubs petits (de llauna)
• 100 g de pinya en puré (de llauna)
• 360 g de formatge tipus Philadelphia (o mascarpone)
• el suc d’1 llimona
• 120 g de nata
• 5 cullerades de rom
Per a la gelatina
• 100 g se suc de pinya (el mateix suc de la llauna de la pinya)
• 100 g d’aigua
• 100 g de sucre
• 1 fulla de gelatina
Per al muntatge
• Amargos
• 1/2 pinya natural
• Coco ratllat
Passa a passa
1. Posam la llet i el coco en el microones i ho encalentim dos minuts a mitjana potència. En acabar separam la llet del coco i el posam, el coco, en una safata de forn sobre paper. Reservam la llet.
2. Posam el coco en el forn a 130º durant 30 minuts, remenant-lo cada 10 minuts.
3. Posam la gelatina en aigua freda. Reservam.
4. Posam en un bol el sucre i la nata. Afegim el rom, el suc de llimona, les dues classes de pinya i remenam tot fins que quedi ben integrat.
5. Afegim el formatge a la mescla anterior fins que quedi tot ben integrat. Pot costar una mica si el formatge està massa fred. Podeu ajudar-vos amb una batedora elèctrica.
6. Posam la gelatina hidratada en la llet de coco calenta i la fonem. L’afegim finalment a la mescla anterior i procuram que quedi tot ben mesclat.
7. Esmicolam els amargos i els posam de base en cada tassonet, això va a gust. Repartim la mescla de la cheesecake per sobre i deixam reposar a la gelera.
8. Preparam la gelatina de pinya posant al foc l’aigua, el suc de pinya i el sucre. Bullim uns minuts fins que redueixi un poc i retiram del foc. Mentre refreda una mica, hidratam una fulla de gelatina i quan estigui ben hidratada l’afegim al suc de pinya. Repartim la gelatina per sobre de cada cheesecake anat molt en compte de que no caigui bruscament. Deixam refredar a la gelera.
9. Per acabar, preparam les flors de pinya dessecada. Per fer-les, pelam bé la pinya treien-li tots els ullets. Tallam la pinya en llesques molt fines, tant fines com poguem. Les posam sobre un paper en una placa de forn i les enfornam a 110º amb el foc a dalt i a baix. Ho deixam uns 45 minuts i passat aquest temps els donam la volta. Les deixam durant 45 minuts més o fins que vegem que agafen un to daurat i estiguin seques. Les treiem del forn i les posam en bols i les deixam tota la nit perquè agafin forma.
10. Per al muntatge dels tassonets, hi posam una mica del coco ratllat que hem torrat i una flor de pinya.