Skip to content

Classes magistrals del trompetista Alfonso González al Conservatori de Manacor

De dia 10 a dia 12 de març, el gran trompetista Alfonso González Barquín ha compartit la seva tècnica i el seu coneixement amb els vint-i-dos alumnes que han acudit a les seves classes magistrals de trompeta.

Amb diferents exercicis, en classes individuals i en grup, els participants d’aquest taller organitzat pel Conservatori Municipal de Manacor han pogut demanar i practicar algunes de les melodies més difícils per a trompeta i s’han endinsat en el dia a dia d’un músic professional del nivell d’Alfonso González. “És una de les primeres activitats que organitzam com a conservatori i estam orgullosos de l’interès que ha despertat i sobretot de com els alumnes agraeixen i aprofiten aquestes classes magistrals per entrar en contacte amb grans músics i exprimir-ne coneixements”, explica Jaume Tomàs, el director del Conservatori Municipal de Manacor.
“Volíem un conservatori precisament per això, perquè els músics joves i els grans poguessin professionalitzar-se i entrar en contacte amb músics de nivell. Crec que la programació musical que ofereixen l’Auditori de Manacor i l’orquestra Simfònica hi contribueixen però és indispensable que es produeixin trobades com aquesta, més íntimes, que facilitin la interacció entre alumnes i grans professionals”, ha afegit la regidora d’Educació, Catalina Riera.
El trompetista Alfonso González, ha cursat els seus estudis a l’Estat amb José Miguel Sambartolomé i Luis González, i a Alemanya, amb els professors Reinhold Friedrich i Laura Vukobratovic. Ha rebut lliçons magistrals de Pierre Thibaud a França i de Thomas Hooten als Estats Units d’Amèrica. Durant els seus estudis va ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i de l’Orquestra Juvenil Iberoamericana.
Ha estat membre de l’Orchestra Mozart de Bolonya (Itàlia), trompeta solista a la Duisburger Philharmoniker (Deutsche Oper am Rhein), a l’Orquestra del Teatre Nacional de Mannheim, a la Royal Concertgebouw d’Amsterdam i, recentment, a l’Orquestra de l’Acadèmia Nacional de Santa Cecília de Roma a Itàlia. Actualment, és professor de repertori orquestral i trompeta barroca al Centre Superior de Música del País Basc “Musikene” i trompeta solista a la Brussels Philharmonic Orchestra.

Back To Top
Search