skip to Main Content

Coca de carabassa i Cointreau

Encara fa una mica de peresa encendre el forn, però crec que aquesta recepta la podeu guardar per d’aquí uns mesos perquè és d’aquelles que té xispeta, és a dir, un poquet d’alcohol. Poca cosa, no us penseu.

És curiós aquest món dels ingredients per a coques dolces. Ja està clar que de la carabassa es fan una bona partida de llepolies, però conec pastissers que en fan de coses bastant curioses. En un curs vàrem fer coca de carabassó (d’aquest sí que n’havia sentit a parlar, encara no m’hi he posat mans a l’obra), però és que també en vàrem fer de sopa de tomàtiga. Clar, després el tema és que t’agradi o no t’agradi, però la qüestió és que la coca sortia i no era tiradora, tenia el seu punt.

Hi ha una recepta que un dia vull provar de fer i si surt ja diré coses: la coca de maionesa. Exacte, no ho heu sentit malament, maionesa. Si ho pensam bé, la maionesa no és més que oli i ous, poca cosa més. I què du una coca? Ja ho veis, la química dels aliments és emocionant! Ja en parlarem.

Ingredients

• 5 ous talla M
• 50 ml de suc de taronja natural
• 50 ml de Cointreau
• la pell d’una taronja ratllada
• 150 ml d’oli de girasol
• 60 g de mascarpone
• 200 g de puré de carabassa
• 300 g de farina
• 300 g de sucre
• 1 sobre i 1/2 de llevat en pols
• 200 g de xocolata blanca per la cobertura

Passa a passa

1. Posam la carabassa en una safata de forn i sobre paper d’alumini. En podem posar més del que s’especifica a la recepta ja que perd aigua en la cocció i després no en tendrem prou per al puré. La dauram. En estar daurada l’aixafam amb una forqueta i la reservam.

2. Mesclam els líquids per una banda i els sòlids per l’altra. Anam vessant els líquids en els sòlids a poc a poc fins que la mescla sigui uniforme i tots els ingredients estiguin integrats.

3. Hi afegim el puré de carabassa i l’integram ben bé en la pasta.

4. Untam bé el motle on anem a fer la coca i hi abocam la pasta.

5. Encalentim el forn a 170º. Quan estigui ben calent hi posam el motle uns 45-50 minuts, tal vegada una mica més, ja sabem que depèn del forn. El podem treure quan en punxar-lo amb un escuradents aquest surti net.

6. En treure’l del forn, si l’hem fet en un motle de bundt cake, el deixam reposar 10 minuts abans de treure’l del motle. Si no és aquest tipus de motle no és necessari esperar aquests 10 minuts.

7. Quan la coca estigui ben freda, fonem la xocolata blanca al bany Maria o en el microones i la repartim per sobre.

I… jo no esperaria a que la xocolata es refredàs!

Back To Top
Search