skip to Main Content

La campanya de suport a Sa Xerxa supera els 20.000 euros i la Fira de Teatre Infantil i Juvenil torna a Vilafranca del 13 al 16 d’octubre

La tercera setmana del mes d’octubre Vilafranca es tornarà a transformar en l’epicentre europeu del teatre infantil i familiar gràcies al suport econòmic desinteressat de les més de 220 persones, entitats i empreses que han posat el seu granet d’arena a la campanya de finançament col·lectiu que ha posat en marxa l’entitat organitzadora de la Fira de teatre vilafranquera. Sa Xerxa de teatre va fer una crida i va anunciar que feien falta almenys 16.000 euros per a poder fer realitat aquesta fita cultural que aquest 2022 celebrarà la seva vintena edició.

La campanya de micromecenatge es va iniciar el passat 3 d’agost per tal de poder donar continuïtat a la FIET i a la resta de projectes de l’associació sense ànim de lucre Sa Xerxa, “que actualment es troba en un moment econòmic delicat a causa de la davallada del suport econòmic institucional”, explica Jaume Gomila, el president de l’entitat. De moment els ciutadans han respost a la crida i han aportat més de 20.100 euros. Són més del mínim imprescindible, però és una xifra que “encara queda lluny dels 66.150 euros que fan falta per poder garantir la resta de projectes de l’entitat, com són el Millor! Festival de Cala Millor; el Festival Barruguet a Santa Eulària des Riu, La Mostra d’espectacles infantils de Formentera, el Festival de teatre infantil de Maó i el Festival de les Arts al Carrer de Cala Rajada, a més del programa TAP, l’acrònim de teatre als pobles”, especifica Jaume Gomila.

Agraïment als donants
L’equip humà que forma Sa Xerxa no es cansa d’agrair el compromís que han demostrat les més de 220 persones i empreses que han fet donatius. Unes donacions que van dels 8 als 3.500 euros. Entre aquestes aportacions hi ha les de dues empreses ben conegudes a la comarca. La constructora Melchor Mascaró ha donat 3.500 euros per assegurar la continuïtat de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil que se celebra a Vilafranca. Per part seva, l’empresa Mallorca Verda ha aportat 2.000 euros.
Des de sa Xerxa animen tothom a fer la seva aportació “per petita que sigui” i garantir així la continuïtat de Sa Xerxa i de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil. El seu responsable, Jaume Gomila, explica que “els problemes econòmics varen començar el 2012 quan el Consell va suspendre una subvenció concedida quan ja havíem celebrat la fira i havíem fet les despeses. Varen quedar a l’aire 80.000 euros que encara pagam”, lamenta. Unes dificultats que “s’han intensificat a partir del 2020 perquè la pandèmia va fer davallar les subvencions i la recaptació a taquilla per mor de les restriccions en els aforaments”, afegeix Gomila. A més de moment, Sa Xerxa encara no sap quines aportacions econòmiques faran a la FIET la direcció general de Cultura del Govern i el Ministeri de Cultura.

Back To Top
Search