skip to Main Content

Detenen a Manacor un supercontagiador que va empeltar el Covid-19 a 22 persones

El detingut, que ha estat acomiadat del seu lloc de feina al forn de Ca’n Tòfol, acudia a fer feina amb febre i feia befa de la malaltia dient “us contagiaré a tots”.

La història ha transcendit durant aqusta setmana a tots els mitjans d’abast estatal i ha arribat a ser fins i tot notícia al New York Times. Un home de quaranta anys va ser deingut divendres passat per la Policia Nacional acusat d’haver contagiat fins a 22 persones de Covid-19, després d’ignorar les recomanacions sanitàries. Tot i presentar símptomes clars i febre alta, va continuar acudint al seu lloc de feina i al gimnàs que freqüentava. Tant en un lloc com en l’altre, tossia i s’abaixava la mascareta mentre enflocava als companys: “Us contagiaré a tots del coronavirus”.

L’acusat, que va ser posat a disposició judicial per la policia espanyola, s’enfronta a càrrecs per un delicte de lesions, tot i que cap de les persones infectades ha desenvolupat símptomes greus de la malaltia. Però sí que el responsabilitzen de l’esclat d’un brot que es va detectar el mes de gener a Manacor. Després de prendre-li declaració, la jutgessa el va deixar en llibertat.

L’acusat s’havia contagiat i va ocultar la malaltia, sense deixar d’anar a fer feina al forn de Ca’n Tòfol, d’on ha estat engegat també aquesta setmana, mentre tenia pendent el resultat de la prova PCR i a pesar que presentava símptomes clars de patir la malaltia.

Tant era així que tant els seus companys de feina com el mateix encarregat li recomanaven que se n’anàs a ca seva i s’aïllàs fins a conèixer el resultat de les proves. Ell, però, no en va fer cas i acudir al lloc de treball amb 40 graus de febre i fins i tot es passejà pel local retirant-se la mascareta quan tossia mentre feia referència al risc de contagi.

Quan li comunicaren el positiu de la PCR, la plantilla es va alarmar i, seguint el protocol, es feren proves a tots els treballadors, cinc dels quals varen donar positiu i, a més, ja havien contagiat persones del seu entorn familiar, entre els quals un infant d’un any. Al gimnàs, tres persones més donaren positiu. En total, la policia li atribueix el contagi directe de 8 persones i l’indirecte de catorze, entre les quals tres menors d’edat.

Es tracta de la primera detenció d’aquestes característiques a Mallorca, on sí que hi havia hagut nombrosos arrests i empresonaments temporals per haver ignorat les restriccions pròpies de l’estat d’alarma.

“No crec que els contagiàs a posta”
Mentrestant, Tòfol Barceló, un dels cinc socis del forn Ca’n Tòfol, en declaracions al digital 07500, afirmava que el detingut “darrerament es prenia tot a broma i estava molt crescudet en determinades coses. No crec que volgués contagiar ningú per ràbia o venjança, sinó que és un inconscient”, alhora que recorda que “el darrer divendres de gener, que va ser quan es va trobar pitjor i sen va haver d’anar a ca seva, el treballadors de l’obrador (són 14 en total repartits en tres torns) ja estaven emprenyats i indignadíssims”. Arran d’aquest brot, acaba Barceló, “vàrem estar molts de dies penjats sense poder fer feina, només quedàrem sense confinar un repartidor i jo, precisament per això vaig poder anar a posar la denúncia”.

Back To Top
Search