Skip to content

Dos-cents habitatges participaran voluntàriament en un estudi sobre el consum d’aigua

La SAM, l’empresa de Serveis del municipi de Manacor que gestiona l’obtenció i la distribució de l’aigua a la ciutat de Manacor, ha posat en marxa un estudi “per conèixer en profunditat la forma com es consumeix l’aigua a Manacor, a fi de poder establir mesures eficaces per estalviar-ne”, explica la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

En l’estudi hi prendran part els veïnats de dos-cents habitatges “que hi participaran de manera voluntària i se seleccionaran amb l’objectiu de formar una mostra estadísticament significativa dels diferents tipus de consum del nucli urbà de Manacor”, explica el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

Així els dos-cents habitatges de la mostra es triaran tenint en compte tot tipus de variables significatives: nombre d’habitants de la casa, volum de consum mensual, presència de jardí o cisterna, comptadors comunitaris, etc.

En haver fet la selecció definitiva dels dos-cents habitatges de Manacor, diferents persones acreditades per la SAM, amb la col·laboració de les famílies seleccionades, visitaran gratuïtament els 200 habitatges que formaran part de l’estudi. En cadascuna de les visites es durà a terme un estudi complet que delimitarà en cada habitatge la forma com s’utilitza l’aigua potable.

Així es podran cercar possibles fuites, es recomanarà la instal·lació de vaporitzadors a les aixetes o s’ajudarà a manejar d’una manera eficient els electrodomèstics. Després d’un any analitzant l’impacte de les mesures d’estalvi proposades, es comprovarà el recorregut i l’efectivitat que han tengut. En acabar aquesta etapa de l’estudi i amb les conclusions a la mà, la SAM podrà fer les recomanacions més oportunes per estalviar aigua i per reduir la factura de cada habitatge segons el perfil dels seus usuaris. Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Manacor es preveu impulsar una campanya de conscienciació sobre la necessitat de consumir aigua potable d’una manera més racionalitzada.

Així, després de l’experiència de l’estiu passat, en què la SAM i l’Ajuntament impulsaren anuncis per conscienciar de la necessitat d’estalviar aigua, la SAM abordarà aquest problema més directament, tot analitzant amb els usuaris l’ús que fan de l’aigua. Tot amb l’objectiu de poder establir procediments d’estalvi eficaços que puguin aprofitar tots els residents del municipi de Manacor.

Back To Top
Search