skip to Main Content

El Cicle de les Muses, la curolla dels Amics del Museu que des de fa 20 anys inunda d’art i cultura les nits d’estiu

El Museu de Manacor tornarà a obrir les portes les nits dels dijous per acollir un nou Cicle de les Muses. Serà la seva vintena edició. El cicle de les Muses “va ser la primera iniciativa que va tirar endavant l’Associació d’Amics del Museu de Manacor. I ho vàrem fer quan encara ni tan sols ens havíem constituït com associació”, explica la seva presidenta, Esperança Nicolau.
Amb la voluntat d’oferir activitats culturals als manacorins que no es desplaçaven a passar els mesos d’estiu a la costa “ens vàrem engrescar a convidar la gent a passar nits a la fresca al museu. El primer any, com que es coneixen nou muses en el món clàssic, vàrem programar nou activitats. Volíem fer moltes coses sense tenir ni idea i va ser tota una odissea”, recorda la presidenta dels Amics del Museu.

Aposta pel talent local
“Durant els primers anys vàrem dur molts creadors de fora de Mallorca i de més enllà de Balears. Eren actuacions que costaven molts de doblers a l’associació perquè a vegades no obteníem la resposta que havíem previst per part del públic. Continuam programant artistes forans, però a la gent de Manacor li agrada descobrir les propostes dels creadors locals, els del nostre municipi i els de la comarca del Llevant. I ens agrada dur artistes joves perquè d’aquesta manera els seus seguidors, que també són majoritàriament joves, s’acosten i descobreixen el museu”, afegeix Esperança Nicolau.

Muses de tota classe amb futur
Fa vint anys, l’encarregat d’encetar el cicle cultural estiuenc “va ser Miquel Mestre, encara record que va recitar La deixa del geni grec a la clastra”, rememora la presidenta de l’associació d’Amics. Però pel cicle de les Muses hi ha passat l’Orquestra Simfònica, cantants i grups joves, s’han representat òperes, teatre, microteatre; fins i tot els membres de l’Associació d’Amics hem pujat a l’escenari”, destaca Nicolau. Pel que fa al futur d’aquest cicle cultural de les nits d’estiu manacorines “els amics del Museu tenim energia per fer almanco vint anys més de muses a la Torre dels Enagistes”, conclou.

El Cicle de les Muses 2023 inclou una festa per celebrar els primers 20 anys d’aquesta proposta cultural al Museu

Polímnia, la musa dels cants sagrats, encetarà el cicle d’enguany. Serà dijous dia 6 de juliol i la programació s’allargarà fins dijous, dia 6 d’agost amb microteatre, poesia, història i astronomia. Cinc Muses que acabaran amb un sopar i una festa davall les estrelles al jardí del Museu comptarà amb actuacions musicals en directe i la celebració dels vint anys del Cicle de les Muses. Els Amics del Museu, convidaran a beure cava i menjar pastís de pobre.

 

Back To Top
Search