skip to Main Content

“Molts compradors volen una casa per venir a Mallorca algunes temporades cada any i per llogar-la per setmanes quan no hi són”

Cati Sureda, és gestora de lloguer vacacional a la seva pròpia empresa, ‘Mallorca Holiday Home’. Amb ella parlam de les conseqüències de l’increment dels preus de les segones residències a la costa.  “Els que ens dedicam a la gestió de lloguers vacacionals també notam l’enorme impacte de les compravendes a la zona costanera, en poc temps s’han venut quatre cases que gestionava”, explica Cati Sureda. “Una família mallorquina va vendre el seu xalet d’estiu a un empresari alemany que es dedica al sector del lloguer vacacional”, explica la gestora. Els altres immobles es varen vendre amb un objectiu una mica diferent. “Molts compradors volen una casa per venir a Mallorca algunes temporades cada any i per llogar-la per setmanes quan no hi són. El que volen és una inversió que generi rendiments”, concreta Sureda.

Pel que fa al tipus de cases que cerquen tant els turistes que vénen de vacances com els que volen comprar una casa a Manacor, “més que cases de luxe o d’alt standing, nosaltres feim feina amb cases o xalets de Porto Cristo, s’Illot o Cala Murada, també a fora vila, de quatre habitacions o més i amb piscina. Aquestes característiques són les que cerquen els clients”, assegura Cati Sureda. A l’hora d’analitzar l’evolució de les reserves per aquest estiu “hi ha demanda, però no tanta com l’any passat”. A més, “també han canviat els hàbits. Abans de la pandèmia les reserves es feien per Nadal o fins i tot, d’un any per l’altre. Ara es fan a darrera hora, un mes abans és el més habitual”, lamenta.

Back To Top
Search