skip to Main Content

“El confinament ha fet reviscolar l’hort”

Joana Maria Huguet és l’hortolana de ca seva. Entre ella i el seu company hi dediquen una mica més de dues hores setmanals. Però amb una peculiaritat: l’hort és urbà, el tenen al terrat de ca seva, a un segon pis. No tots els terrats estan preparats per a això, hi cal una tela asfàltica i un sistema de drenatge. La terra, a més, fa d’aïllant tèrmic de la casa.

Després d’haver tengut augment a la família, l’hort havia quedat una mica descuidat i, diu Huguet, “el confinament ha fet reviscolar l’hort, perquè hem tengut més temps per dedicar-hi mentre érem a casa tantes d’hores”.

Precisament, casualitats de la vida, “la setmana abans de confinar-nos vaig anar a comprar planter i a partir d’aquí ho vàrem reprendre amb més força”. Ara hi tenen hortalissa d’estiu, sembrada amb parades en crestall. Tomàtigues, pebres, carabassons, carabasses, porros, cebes, maduixes, raves, albergínies, enciam… I també una parada d’herbes aromàtiques. Tot plegat en poc més de vint metres quadrats i trenta centímetres de terra. Reguen manualment, perquè tenen el goteig espenyat. “A l’estiu l’hortet ens guarda molt d’anar a comprar, perquè realment només ens fa falta la fruita”, diu Huguet, que reconeix que “el que du feina és escalonar per allargar la temporada”. Tant per al planter com per al que necessiten per abastir l’hort, no han tengut problemes d’abastiment. Els llocs habituals han estat oberts.

Back To Top
Search