skip to Main Content

El festival elPetit aterra per primera vegada a Mallorca i oferirà teatre per a la primera infància a Sant Llorenç

Sant Llorenç des Cardassar es convertirà a partir de divendres dia 24 de novembre en una de les seus del festival elPetit, que s’escampa per diverses ciutats de Catalunya, Madrid i el País Valencià. Aquest festival “s’ha especialitzat en espectacles i tallers per a infants de zero a cinc anys i famílies. Enguany, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç, desembarca per primera vegada a Mallorca amb algunes propostes interessantíssimes”, explica Jaume Gomila. Ell és el president de Sa Xarxa de teatre infantil i juvenil, l’entitat organitzadora de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i que ha facilitat l’arribada d’elPetit a la comarca.

“L’espai 36 és un escenari ideal per aquestes propostes, els espectacles per a la primera infància requereixen una proximitat especial i són molt participatius, l’espai escènic és just davant els nassos del públic, això quan no l’envolta directament”, afegeix Gomila. Així les famílies amb infants podran gaudir de la instal·lació de joc SPOON, una proposta que convida a jugar amb culleres i a passejar i interactuar per diferents espais sonors. “Aquesta instal·lació té un component social important, perquè s’ha construït amb la col·laboració de mares que compleixen penes privatives de llibertat en diferents presons”, concreta Jaume Gomila.

A més de la instal·lació SPOON, dissabte dia 25 a les 10.30 h i a les 12.30 h, també passarà per l’Espai 36 de Sant Llorenç l’espectacle Paisatges. Una proposta participativa per famílies amb infants de zero a tres anys que inclou dansa i música en directe i que convida els espectadors a formar part de tot allò que passa a l’escena. A més del mateix espectacle, divendres dia 24 a les 19 h, la companyia Creamoviment oferirà un taller obert a infants d’entre 6 mesos i 5 anys, en què els nins i les nines, juntament amb els intèrprets crearan moviments i formes a partir de la dansa i la cinta adhesiva que empren els pintors.

Les altres dues propostes incloses en el festival elPetit provenen de la companyia Lagunarte, que prové del País Basc francès. El creador i intèrpret Kristof Hiriart, diumenge dia 26 a les 16.30 h i a les 18 h, cridarà Up! al bell mig de l’Espai 36. “En anglès aquesta expressió significa ‘amunt’ però en basc ‘Up!’ vol dir ‘alerta’ i aquest és el missatge que vol llançar la proposta. Créixer i voler ser grans està molt bé, però la vida es construeix a cada moment i si volem fer massa via, potser tot ens arriba a marejar”, explica el president de Sa Xerxa. “Hi ha un únic intèrpret sobre l’escenari, és un home orquestra que fa coses increïbles i que tant els grans com els menuts no poden deixar d’observar, utilitza sons guturals i diversos instruments per expressar un cúmul de sensacions increïbles que es converteixen en una metàfora de la construcció personal” apunta Jaume Gomila. Precisament aquest mateix actor i creador, Kristof Hiriart, oferirà un taller dedicat als professionals de l’educació. “És un privilegi que aquestes propostes puguin arribar a la comarca, la voluntat de Sa Xerxa i de l’Ajuntament de Sant Llorenç és donar continuïtat a elPetit”, concreta Gomila.

Back To Top
Search