Skip to content

El novembre enològic celebra amb tres tasts de vi una anyada que els sommeliers ja qualifiquen d’esplèndida

“Per Sant Martí, enceta el vi”. Amb aquest lema recollit del cançoner popular, els vinaters de la comarca han fet els primers tasts de vi en rama. És el nom que es dona als vins inacabats i que estan en elaboració dins els tinells i els dipòsits dels cellers. “Per aquestes dates els vins no estan acabats de fer, però ja mostren les seves característiques organolèptiques bàsiques i els experts ja poden captar el que ens pot oferir l’anyada 2023”, explica el president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar. El tast s’ha fet aquesta setmana al celler de Pere Seda, els vinaters i també sommeliers de reconegut prestigi hi han participat i han tastat fets a partir de les varietats Giró Ros, Premsal Blanc, Chardonnay, Viognier, Moscatell, Gorgollassa, Callet, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah. “Tots coincidim en destacar la qualitat dels vins i en què probablement ens trobem en la millor anyada dels darrers temps”, reconeix Bennàssar.

Novembre enològic
I just quan la feina als cellers es tranquil·litza després de la verema i les primeres vinificacions, torna la quarta edició del cicle Novembre Enològic. El cicle enguany es compon de tres sessions: inici al tast, vinificacions de vins blanc i de vins negres. Totes les sessions es faran a l’IES Manacor els dies 16, 22 i 23 de novembre a les 19 h fins a les 20.30 h. Cada tast tendrà un preu de 15 euros i és precís apuntar-se al correu electrònic promocio@doplaillevant.com.
La primera sessió consistirà en un inici al tast de vi, adreçat a aquelles persones que es volen acostar la món de la viticultura i començar a conèixer les característiques d’aquest producte ancestral. La sessió serà dirigida pel prestigiós enòleg Luís Armero, propietari del celler Armero & Adrover de Felanitx. S’hi tastaran vins blancs, rosats i negres i es parlarà del procés d’elaboració de cada un d’ells, així com els aspectes de color, aromes i gust. Segons Antoni Bennàssar, l’objectiu és “facilitar un acostament sense dramatismes innecessaris al vi perquè tothom aprengui a gaudir-ne”.

La segona i la tercera sessió se centraran en el tast i la vinificació dels vins blancs i negres. Aquestes dues sessions de tast seran dirigides per Andreu Oliver, Majoral, enòleg del celler Can majoral d’Algaida. La sessió dedicada als vins blancs es basarà en el giró ros. D’aquesta varietat es tastarà un vi d’anyada, un vi criat en bota, un vi que ha tengut diverses maneres de vinificació i un vi fet segons el procediment ancestral. Aquesta, destaquen els organitzadors, serà una oportunitat única perquè aquest vi ancestral està elaborat per un grup d’aficionats que fan vins de portassa. A més, aquest dia també es tastaran dos vins rosats. A la darrera sessió, dedicada als vins negres, es tastaran vins d’anyada i de criança, mono-varietals i cupatges. Acabarà la sessió amb un brindis amb un escumós. El batle, Miquel Oliver, acompanyat del president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar; de la delegada d’Educació, Carme Gomila; i de la directora de l’IES Manacor, Marisa Reyes, varen presentar dimecres la quarta edició del Novembre enològic.

 

Back To Top
Search