Skip to content

“El proper objectiu és tornar-me a classificar i tornar a fer un bon paper al Campionat d’Espanya”

L’altleta Martí Ginard (Manacor, 2007) ens parla sobre el seu paper a la final dels 3.000 metres llisos del Campionat d’Espanya d’atletisme sub-18 celebrat a Gijón el passat 8 de juliol. Ginard va quedar setè, amb un temps final de 8’39”, la seva millor marca personal.

Quan i com vares fer les primeres passes dins el món de l’atletisme?
D’això fa 4 o 5 anys, més o menys, perquè abans jo jugava a futbol amb el Manacor, i un moment donat vaig començar a combinar un poc el futbol i l’atletisme: feia les pretemporades de les dues coses i vaig arribar a decantar-me per l’atletisme.

I quines diferències veus entre l’atletisme i el futbol?
Sí, bé, som aficionat a les dues coses! Però, sobretot, el respecte i l’ambient que s’hi viu és bastant diferent. Hi ha més companyerisme, diria. He fet amics de diferents parts de Mallorca i això, en el futbol, no sol passar, sols ajuntar-te només amb els del teu equip.

Ens pots explicar una mica quina va ser la teva experiència al Campionat d’Espanya?
Al Campionat d’Espanya has de tenir una marca mínima per poder-la cursar, i jo la vaig fer a finals de febrer, al Campionat de Balears. Per tant, ja tenia la mínima feta i al campionat, més o menys, anava amb la vuitena o novena millor marca, i esperava fer aquest lloc. Però les carreres, com tothom sap, són carreres, i hi pot passar de tot. S’esperava que fos bastant igualada entre tots, ja que, més o menys, tots teníem la mateixa marca; els dos primers quilòmetres van ser bastant tàctics, anàvem en grup i tot això, i en el darrer quilòmetre va ser quan tot se va decidir i vaig aconseguir fer setè.

El campionat va ser a Gijón. Estàs avesat a anar de campionats d’aquí i d’allà, o és una cosa nova per tu, també?
No, ha estat una cosa nova aquesta temporada, més que res a campionats de pista i tot això, ja que no hi havia abans. Ja havia anat a altres campionats, com pot ser de pista coberta i de cross, feia unes altres modalitats. Però de pista, sí que va ser el primer.

I quins plans tens, per a la nova temporada?
El meu objectiu és continuar amb l’atletisme. Enguany faig el canvi de categoria, pas a ser sub-20, i serà un període difícil de combinar, perquè la sub-20, requereix més quilòmetres i més entrenaments. I a més, començ segon de batxillerat, que també requereix estudiar més i passar més temps a casa, que diguem. Serà difícil, però l’objectius és intentar compatibilitzar les dues coses i disfrutar. I respecte de la competició, em voldria tornar a qualificar per l’any que ve, intentar fer una bona pista coberta —que enguany ha estat bona, però com que era el meu primer any fent pista coberta, tampoc és el millor resultat que podria tenir— i, en definitiva, mirar de fer un bon paper en els dos campionats, el de Balears i el d’Espanya.