skip to Main Content

“Els recursos del nostre planeta són finits i n’hem de ser conscients”

Diumenge 18 tendrà lloc la I Fira de Transició Ecològica de Manacor i la tradicional fira d’artesania a l’avinguda des Tren

Diumenge 18, Manacor celebra la fira de setembre i ho fa amb una novetat important. Enguany hi haurà la primera edició de la Fira de Transició Ecològica i se situarà a l’inici de l’avinguda del Tren, al tram que passa just per davant la plaça de la Mora. Aquesta estarà formada per estands de la Conselleria de Medi Ambient i l’associació Palma Aquàrium, la qual durà a terme tallers per conscienciar sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient.

A més a més, l’associació de comerciants de vehicles elèctrics tendrà exposats alguns cotxes perquè els assistents a la fira els puguin veure i, si és dona el cas, els puguin provar. També hi haurà un concessionari de motos elèctriques i una empresa que durà una potabilitzadora d’aigua. Així mateix, comptarà amb un racó de jocs reciclats, una manera per recuperar les formes de diversió i entreteniment allunyades de les pantalles.

El delegat de Fires de l’Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt, explica que l’objectiu és fer veure a la ciutadania que “els recursos del nostre planeta són finits i n’hem de ser conscients”. Per tant, una cita necessària perquè, tal com critica el regidor, “tots en xerram molt, però llavors anam al que és còmode”.

La primera Fira de Transició Ecològica respon a la demanda dels comerciants de les avingudes. Grimalt comenta que aquests demanaven “una fira amb caràcter diferenciador” i varen decidir posar “en marxa una fira de caràcter ecològic”.

Artesania i espectacle

Com és habitual, a la fira de setembre també hi haurà espai per a les paradetes artesanals. En total, hi haurà estands al llarg de 600 metres on conviuran les dues exposicions.

Amb tot, Grimalt apunta que durant el recorregut hi haurà un espectacle itinerant a càrrec de Joanet recicles i Tomeu granera. Aquests interactuaran amb els assistents i recordaran, diu el delegat, el “late motiv ecològic” de la jornada.

Back To Top
Search