Skip to content

En els pròxims quatre anys, es reeditaran una dotzena d’obres de Rafel Ferrer Massanet

L’editorial novella Es Cau edicions se’n carregarà de retornar a les llibreries títols com Síndrome de Capricorni (1975) o Manacor, de la pedra a la paraula (1980).

Durant els propers quatre anys (2024-2028), es portarà a terme un ambiciós projecte editorial per reeditar una dotzena de llibres de l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet (1929-2006).
L’objectiu és donar una nova vida a aquestes obres, atès que la majoria d’elles són de les dècades dels seixanta, setanta i vuitanta del segle passat i actualment estan descatalogades. Es Cau edicions, una nova editorial manacorina, serà responsable de publicar diverses d’aquestes reedicions —algunes en format facsímil.
Rafel Ferrer Massanet va publicar més de mig centenar de llibres, principalment de narrativa i investigació històrica. A més, va escriure milers de treballs periodístics que van veure la llum principalment a la revista Perlas y Cuevas, on va exercir de director fins a la seva jubilació el 1996. També va destacar com a lletrista de cançons que es van fer molt populars durant la dècada dels seixanta i que formaven part del repertori dels 5 del Este.
Ferrer Massanet també va ser conferenciant, pregoner, prologuista i un dels pioners a abordar el tema de la guerra civil en el Llevant mallorquí durant la dècada dels vuitanta, quan encara era un tema tabú. Per a Perlas y Cuevas, va escriure les sèries sobre el capità Bayo i el comte Rossi, treballs que han servit com a punt de partida per a altres historiadors.
Algunes de les obres de Ferrer Massanet que es reeditaran durant els propers quatre anys inclouen Buenas noches, amor (1965), La tia Antònia i la mar gran (1973), Síndrome de Capricorni (1975), Plagueta de pèrdues (1977), Saluet: petita història d’un home vell (1978) o Manacor, de la pedra a la paraula (1980), entre d’altres.
Cal destacar que dues de les seves obres més populars, Llegendes manacorines i Tríptic famós de curanderos manacorins, ja van ser reeditades el 2022 per Nova Editorial Moll. A més, ja s’està preparant un altre llibre que es publicarà a finals del 2024, titulat Rafel Ferrer Massanet i els seus amics, un treball col·lectiu que comptarà amb la participació de prop de mig centenar de col·laboradors i simpatitzants.
Back To Top
Search