Skip to content

Tramudança i Agrupació Sa Torre, reconeguts per la seva tasca en la difusió de la música tradicional

Ambdues agrupacions han estat distingides amb el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí en una emotiva cerimònia celebrada a l’Auditori de Manacor.

El passat 15 de juny tengué lloc el Reconeixement de Mèrits, per la seva tasca de difusió i actualització de la música de ball de bot, així com la seva contribució a la cohesió social i a la preservació de la identitat col·lectiva, als conjunts Tramudança i Agrupació Sa Torre.
L’Escola Municipal de Mallorquí, des de l’any 1976, atorga aquest reconeixement a persones i col·lectius que destaquen per la seva dedicació a la llengua catalana i per la salvaguarda i transmissió del llegat lingüístic i cultural. Amb aquesta distinció, les agrupacions distingides passen a formar part d’una selecta llista de guardonats que inclou personalitats com Guillem d’Efak, Francesc de Borja Moll, Aina Moll, Biel Majoral i altres figures rellevants.
Durant l’acte, els dos grups reconeguts han actuat conjuntament i han rebut una escultura en forma de guardó, creada per l’artista Llorenç Ginard, de mans del batle de Manacor, Miquel Oliver. A més, han participat en l’esdeveniment Margalida Fullana ‘Botilla’, Núria Martín i Ferran Montero, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Escolar. Com a padrins dels guardonats han estat presents Antoni Nicolau i Joan Lluís Sansó. Maria Isabel Sansó, de Tramudança, i Esperança Nicolau, de l’Agrupació Sa Torre, han expressat el seu agraïment per rebre aquest reconeixement.
Miquel Oliver ha destacat la  importància d’aquest Reconeixement de Mèrits en el marc del 50è aniversari de l’Escola. Ha subratllat la dedicació de tota una vida a la defensa de la cultura mallorquina i a la transmissió de l’estimació per la música i els balls tradicionals a les futures generacions.
Tramudança, amb gairebé 40 anys d’història, és un grup veterà d’animació de places i ballades que ha difós la llengua i cultura catalanes arreu dels Països Catalans. Destaca la seva tasca de recerca i recuperació de peces tradicionals, així com la creació de noves músiques. A més de les seves actuacions, també ofereix tallers de ball de bot i animació de ballades.
Per la seva banda, l’Agrupació Sa Torre, fundada l’any 1988, és un grup de música tradicional de Manacor. Format per membres de l’associació de veïnats de Sa Torre, s’ha dedicat a preservar les tradicions locals i ha mostrat la seva música en ballades i festes arreu de Mallorca. El seu repertori inclou jotes, boleros, fandangos i mateixes, tant tradicionals com de nova creació.
A més de la seva destacada trajectòria musical, l’Agrupació Sa Torre ha contribuït a la comunitat amb l’ensenyament del ball de bot a través de l’escoleta de ball de bot, que ha format centenars de manacorins.
Amb aquest reconeixement, Tramudança i l’Agrupació Sa Torre continuen enriquint el panorama cultural de Mallorca i reafirmant el valor de la música i la dansa tradicionals com a part fonamental de la identitat de Mallorca.
Back To Top
Search