Skip to content

Entusiasme i llargues coes per acudir a la Fira del Llibre

Manacor reviscola amb la festa de Sant Jordi i recupera brins de normalitat. Les xifres de vendres igualen les de fa dos anys.

La setmana de Sant Jordi ha estat molt positiva per als venedors de llibres a Manacor. Tant els dies anteriors com els posteriors Mondellibres ha rebut la visita de nombrosos lectors que cercaven les darreres novetats i volien evitar l’aglomeració o els coes del dia del Llibre. Segons explica Faust Puerto, propietari de la llibreria, les xifres de vendes del dia de Sant Jordi “varen igualar les del 2019”, però les vendes de la setmana anterior i posterior han fet que aquest hagit estat “un dels millors Sant Jordi dels darrers anys, que ja eren bons”.

Certament, l’ambient del claustre el dia del Llibre embellia. La parada de les polseres literàries donava la benvinguda als visitants a la plaça del Convent, que accedien de forma controlada i controlant en tot moment l’aforament a un claustre que lluïa les millors gales. Una part de les galeries era ocupada pels llibreters, mentre que la part central i la resta de galeries l’ocupava la instal·lació feta pels alumnes de 3r de primària del taller Ennigulart. Paraules, poemes, imatges i colors transformaven l’espai en un lloc màgic que convidava a gaudir de la festa de les lletres.

Gerart Quintana, el gran triomfador a Manacor
El vocalista de Sopa de Cabra, amb L’home que va viure dues vegades, premi Ramon Llull 2021, ha estat l’autor més venut d’aquest Sant Jordi a Manacor. El retorn a la novel·la de Jaume Cabré, Consumits pel foc, és el segon en aquest rànquing; mentre que la tercera posició ha estat per a Miquel Serra. El polifacètic artista manacorí publica un volum de relats amb l’editorial Empúries, titulat Pendents que arribin els conqueridors, que ha estat el tercer llibre més venut. Un clàssic santjordier com Xavier Bosch, ara amb La dona de la seva vida, ha quedat en quart posició, i El fill del xofer ha estat el cinquè.

En no-ficció destaquen dos autors locals en les dues primeres posicions. Sobre els talaiots del gerent de la SAM, Francesc Grimalt; i És una fotografia sèpia, el diari de confinament del professor i historiador Manel Santana.

Back To Top
Search