Skip to content

Una dotzena de Godós i retorn al número dos del món

Rafel Nadal ho ha tornat a fer. Ha tornat a apel·lar a l’èpica per endur-se’n una nova final i un nou torneig de terra. Davant el grec Stefanos Tsitsipas el manacorí va haver de superar una bolla de partit i acabà imposant-se per un ajustadíssim 6-4, 6-7 i 7-5 en tres hores i trenta-vuit minuts de partit a la final del trofeu Comte de Godó de Barcelona. Era la dotzena vegada. Només a París, on ha guanyat tretze vegades, supera aquesta xifra estratosfèrica.

El grec venia d’una ratxa de nou victòries consecutives sobre terra, però ja se sap que les ratxes i les estadístiques hi són per ser trencades.

En el moment de la veritat, Nadal va tornar a ser el rei de la terra. Havia arribat amb dubtes a Barcelona, després de la derrota a quarts a Mònaco davant el rus Rublev, però ara pot partir amb la sensació d’estar a punt per afrontar el que resta de la gira d’argila vermella i l’atractiu de sumar la catorzena corona al grand slam francès. Si ho aconseguís, desempataria amb Roger Federer en els vint grans que tenen tots dos ara mateix.

Però què va passar a Barcelona diumenge? Tsitsipas s’havia entrenat a alta intensitat just vint minuts abans de botar a la pista. I es va conèixer bé. Va sortir com un trebolí i esva col·locar amb dues pilotes d’1-4, que no va saber aprofitar. El número u d’enguany tenia puntes de servei de 224 quilòmetres per hora i no s’arrufava davant els llargs intercanvis proposats per Nadal, que aconseguí endur-se el cinquè joc. I d’aquí fins a la consecució de la primera mànega. Però el grec ha vengut per quedar i no es rendiria tan fàcilment a l’experiència del manacorí, que es veia penalitzat per un segon servei massa lent.

Era la tercera vegada que dos jugdors del top5 es veien les cares a la final de Barcelona i els dos protagonistes satisfeien les expectatives creades.

El segon set semblava tenir la mateixa dinàmica que el primer. Es va passar d’un 1-3 favorable al grec a un 4-3 per al manacorí, que aquesta vegada, però, no va ser capaç d’arrodonir la gesta i acabà cedint el parcial en el tie-break, després d’una doble falta de Nadal i un punt de servei seu.

El jugador hel·lènic té dotze anys menys qu Nadal i ha mantengut un ritme constant de competició durant tota la temporada. Tsitsipas va tenir un punt de partit en el desè joc, però va tirar un revés a la xarxa. Nadal va tenir la seva oportunitat en l’onzè joc, i a la quarta pilota de partit, aconseguiria la victòria.

Sense gairebé temps de recuperació ni de celebració, ara Nadal ja afronta el Màsters 1.000 de Madrid, havent recuperat, això sí, la segona posició del rànquing ATP en detriment de Daniil Medvedev. A més, el manacorí també recupera posicions i sensacions en la cursa per arribar a la Copa Masters de Torí. Va arribar a Barcelona essent el devuitè jugador de l’any i en surt ara essent el vuitè, per davant Alexander Zverev. Sembla, de totes maneres, que enguany sí que els joves empenyen fort i que d’aquell bigfour que abans formaven Federer, Nadal, Djokovic i Murray, només queden el manacorí i el serbi, que suaran sang per mantenir la seva hegemonia. El mateix Tsitsipas, Medvedev, Zverev o el joveníssim italià Jannik Sinner, que amb només 19 anys ja és el 18è del món.

Back To Top
Search