Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Es presenta l’oferta municipal del lleure educatiu d’estiu

L’Ajuntament aposta per ampliar serveis i per facilitar la conciliació familiar de les cases manacorines durant els mesos d’estiu

El batle de Manacor, Miquel Oliver, la delegada d’Educació, Carme Gomila, i la coordinadora del programa d’escoles d’estiu 2024, Sílvia Amorós, presentaren, dilluns, els detalls del programa de lleure educatiu Viu l’estiu, “una proposta ampliada i més ambiciosa, perquè l’Ajuntament ha fet una aposta clara per ampliar serveis i per facilitar que les famílies manacorines puguin conciliar durant els mesos d’estiu”, segons la delegada d’educació.
L’oferta educativa de lleure per al 2024 s’adreça a infants i joves d’entre 3 i 12. Amb l’èxit de l’experiència de l’any passat, enguany s’ha decidit ampliar les places i el nombre d’instal·lacions. Es passa, així, de les 660 places que s’oferiren l’estiu de 2023 a les 930 d’enguany (530 el juliol i 400 l’agost). Un total de set centres s’encarregaran de la cura dels nostres infants: el Simó Ballester, el Molí d’en Xema i Sa Graduada, a Manacor; els CEIP Ses Comes i Talaiot a Portocristo i s’Illot; l’antiga guarderia de Cales de Mallorca; i el CEIP Mestre Pere Garau, de Son Macià.

Aquest increment de places suposa també un increment de pressupost d’aproximadament 300.000 euros, que en aquesta edició s’assumeixen íntegrament per part de l’Ajuntament de Manacor, a diferència de l’any passat, quan es comptà amb una subvenció de 99.000 euros de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del govern de les Illes Balears, que enguany no s’ha convocat. Carme Gomila assegura que estaran pendents de si surt la subvenció, però afirma que no es pot esperar: “L’estiu és aquí i les famílies de Manacor necessiten saber com s’han d’organitzar i com han de conciliar”. Miquel Oliver també creu que “no podem esperar que el Govern es pronunciï” i demana al Govern que entengui l’esforç que fan els Ajuntaments com a prestadors de serveis no només en doblers, sinó també en energia i altres recursos. Així i tot, creuen que “tant el model muni­cipal d’escoletes d’estiu com el model d’AMIPA han de coexistir, perquè Manacor és molt gran i hi ha molts d’infants que necessiten aquests recursos”.

El període de sol·licitud de places serà del 16 d’abril al 19 d’abril per via digital. Els preus estan pensats per a garantir la igualtat d’oportunitats de tots els nens del municipi, i per això hi ha tres tarifes diferents: 50 euros per als infants en situació de vulnerabilitat, 75 euros per qüestió de renda i 100 euros la quota ordinària. Aquestes quotes s’han mantingut respecte de l’any passat “perquè creim en la igualtat d’oportunitats i perquè creim que és important poder garantir que totes les famílies de Manacor puguin optar a una plaça”, afirmà Gomila. Segons Oliver “el servei públic té l’obligació de prioritzar determinats perfils per garantir els mateixos drets per a tothom”, i en aquest sentit, s’han establert diversos criteris de baremació per a l’obtenció de les places, entre els quals cal destacar l’empadronament al municipi, el grau de risc d’exclusió social de l’infant o que els dos progenitors estiguin fent feina durant l’estiu. L’horari serà de 9 a 14 h i també s’oferirà, amb preu de 20 euros el mes o 3 euros els dies sols, un servei d’escola matinera, de 7.30 a 9 h, i el de carmanyola, de 14 a 15.30 h.

Oliver demana que “facem una valoració de l’esforç que suposa per a l’Ajuntament de Manacor tirar endavant aquesta escoleta d’estiu”. A més de la despesa en recursos, també destaca la despesa econòmica que hauran d’assumir les arques municipals, però assegura que “precisament l’Ajuntament ha de servir per donar servei als ciutadans i ciutadanes i en aquest cas a les famílies. Ho feim perquè hi creim, perquè xerram de conciliació i també de qualitat”. Segons Oliver, “les escoles municipals van més enllà de ser un lloc on es facin activitats, també es té en compte la tasca pedagògica que s’hi duu a terme”. En aquest sentit, Sílvia Amorós ha explicat que l’edició d’enguany també té com a objectiu “que els infants se sentin part del poble”, i per això es tendran en compte aspectes relacionats amb la cultura, la societat o el món associatiu locals.

PUBLICITAT

Back To Top
Search