Skip to content

Excursió i rondalla a sa Roca des Castellet organitzada pels Amics de Mossèn Alcover

Dins les activitats de les Fires i Festes de Manacor, els Amics de la Institució Mossèn Alcover organitzaren una excursió a sa Roca des Castellet, un dels indrets màgics escenari d’una rondalla amb un encanteri misteriós. Seguint el fil de la història, qui vol treure l’encanteri hi ha d’anar un Divendres Sant mentre la processó roda pels carrers. Hi ha d’anar tot sol i amb tres llesques de pa beneït… sols els més valents podrien aguantar les espipellades de la gran serp que viu sota la roca, i que augmenta el seu gruix a mesura que s’engoleix les llesques.

Una cinquantena de persones pogueren gaudir de la caminada, i els més menuts foren els més atents a la rondalla contada per Bàrbara Duran Bordoy. S’assegueren a la roca, mirant a Sant Salvador i a Manacor, i intentaren calcular la mida del gegant que duia un macolí tan gran dins la sabata.

Alguns d’ells proposaren diverses maneres de comprovar si la serp encara hi és. Gairebé totes passaven per formar un petit equip de recerca, amb la qual cosa la serp, indubtablement, no sortiria. L’enigma encara està per resoldre.

Recordem que la propera activitat programada pels Amics és dijous dia 2 de juny a les 20.00 hores, on els alumnes participants al projecte Erasmus+ “Innovate to Create” mostraran l’obra preparada per a l’encontre internacional a Kaiserslautern (i que comptà amb la col·laboració del compositor Xavier Gelabert). Per una altra banda, es prepara també una conferència i taller de danses gregues a càrrec de Jordi Alsina, etnomusicòleg català, dins la primera setmana de juliol.

La cloenda i sopar dels Amics del Mossèn serà dins el marc de les festes de Sant Jaume, amb la projecció de la pel·lícula la Nit de Sant Llorenç dirigida per Joan Barceló.

Back To Top
Search