skip to Main Content

Festes “gelades” i sense cotxes, però amb la Sibil·la de sempre

Les darreres setmanes de novembre ja es presenten per a molta de gent com les primeres de les festes de Nadal. Els anuncis de juguetes, perfums, eines diverses, tecnologia de tota casta, roba i altres elements propis del món consumista envaeixien televisions, diaris, revistes, xarxes d’internet i tota quanta via de vehiculació hi pugui haver. Als carrers, comencen a col·locar-se els primers llums de Nadal. Diuen que volen ser ecològics. Els posen de led. I també s’hi afegeix decoració sostenible, com ara aquestes garlandes vermelles que decoren tants de carrers del terme. L’Ajuntament ha hagut de fer l’espès a Porto Cristo, on sembla que la decoració nadalenca no arribava al mateix ritme que a Manacor. A la vila manacorera, en canvi, tot ja està a punt perquè la pista de gel, la primera que s’hi haurà instal·lat mai, comenci a funcionar aquesta setmana mateix, davant una expectació fora mida. Tot plegat per mirar de reconduir la minsa vida comercial del terme. L’equip de govern s’ha posat les botes de fer feina i aquesta setmana ha visitat els comerços del carrer de Ciutat per anunciar-los la bona nova: aquestes festes no hi haurà cotxes a la principal artèria comercial de la ciutat. La mesura ha estat acollida de forma expectant per part dels comerciants, que podran valorar, passat festes, com ha anat la campanya nadalenca.

Tot plegat ocorre quan els representants del món s’han reunit de forma fracassada per mirar de posar remei a l’anunci de la fi del món que fa una sibil·la sueca adolescent. No hi ha acord perquè no hi ha voluntat. I el canvi climàtic, que ja és aquí, continuarà el seu camí fins arribar al dia del judici final que anuncia Greta Thunberg. Contrasta, aquesta sensibilitat dels més joves, amb l’ànsia pel consum que mostra la societat i també els nostres governants. Si no posam fre al ritme de vida que hem duit fins ara, poc remei podrem posar també a l’apocalipsi climàtica que s’esdevindrà en poques dècades.

Hauran de començar els estats i els governants? O els ho haurem de reclamar, amb contundència, fermesa, convicció i de forma massiva els ciutadans? Segurament si no és d’aquesta segona forma, res no es mourà. Esperem que no sigui massa tard, en posar-nos-hi.

Mentrestant, que tengueu un bon nadal, i que molts d’anys!

Back To Top
Search