skip to Main Content

La Institució Pública M. Alcover presenta l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor 2019

La presentació es va fer dissabte passat amb la presència de les autoritats així com de la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera i les persones guanyadores de l’edició d’aquest any.

Dissabte passat, la Institució Pública Mossèn Antoni Maria Alcover va presentar l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor d’enguany que ja es varen anunciar el passat mes de maig. Es tracta de quatre obres diferents en les categories de novel·la, poesia, teatre i assaig que pròximament l’editorial Món de Llibres publicarà després d’uns mesos de feina conjunta entre autors i editorial.
L’acte va comptar amb la presència de la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera així com amb la dels quatre autors guanyadors de l’edició d’enguany i l’editor, Faust Puerto. Així mateix, en la plana institucional, l’acte va comptar amb l’assistència del batle, Miquel Oliver i el regidor de Cultura, Mateu Marcé.
Bàrbara Sagrera, destaca el fet que no només es presenten autors locals sinó que també hi ha una gran quantitat de treballs d’arreu dels Països Catalans. “De fet, enguany tres de les quatre persones guanyadores són de fora de Mallorca” diu Sagrera mentre afegeix que aquesta ha estat la tònica en els darrers anys i creu que “aquest fet dóna més rellevància als guardons”.
D’altra banda, la gerent remarca la transparència dels Premis, ja que “a les bases ja s’especifica que el nom de l’autor no pot sortir enlloc” així com en la tria acurada dels diferents jurats “conformats per tres persones en cadascuna de les categories de diferents indrets, amb ganes de fer feina i que tenguin un criteri”.
Aquest 2019 els Premis Ciutat de Manacor han tengut una dotació econòmica de 15 mil euros: 4 mil euros per les categories de novel·la i teatre i 3 mil per les d’assaig i poesia. Més enllà de la quantia econòmica, un dels aspectes més interessants d’aquest premi és, segons Sagrera el fet que s’ofereixi la possibilitat de publicar les obres. “L’editorial Món de Llibres és l’encarregada de dur a terme aquestes edicions amb molta cura i rigor” afirma la directora.

Premis Ciutat de Manacor 2019

Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver:
“Ofici de bastardia” de Xavier Gimeno.

Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera: “Nibrós” de Laia Carbonell.

Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover:
“Piròmans” de Josep Tomàs.

Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover:
“Deixem lo dol. Goigs i músiques de Pasqua als inicis del tercer mil·leni” de Bàrbara Duran.

Back To Top
Search