Skip to content

El fotògraf Marcos Molina presentà el llibre “Llums de Tramuntana” a la Institució Alcover

Cristina Salom Ferrer

Dijous 1 de desembre, va tenir lloc, a la Institució Mossèn Alcover, la presentació del llibre Llums de Tramuntana. Una experiència visual realitzada per Marcos Molina. Miquel Dora, també fotògraf i prologuista del llibre va ser l’encarregat de presentar aquest material fotogràfic, que en paraules de l’autor, és el compendi de la seva vida com a fotògraf, fins aleshores.
Marcos Molina, va prendre la paraula per transmetre’ns què és l’ofici de fotògraf. Ens va permetre, per uns moments traslladar-nos al seu univers. El seu món gira a la inversa de la resta per trobar-se amb la primera llum o la darrera, cercant les condicions meteorològiques adequades. Amb una paciència pròpia de l’orfebre, es troba en el moment just en el que esdevé el succés, aparentment irreal o il·lusori per la magnitud de la seva extraordinària bellesa. A la manera solitària dels pioners, recorre els espais més inhòspits, ens mostra la nostra Tramuntana en una recreació de poètica visual, on ens hi podem capbussar, permetent nodrir-nos l’ànima d’allò més espiritual, la contemplació de la magnanimitat de la natura.
Com a fet especial, Marcos Molina va obsequiar als assistents a la presentació uns muntatges fotogràfics, demostrant el seu mestratge, un vídeo d’imatges i un de time-lapse, que és la filmació a intervals, una tècnica fotogràfica molt utilitzada en la cinematografia i la fotografia, la filmació a intervals ens permet veure en pocs instants allò que passa en un gran interval de temps, com el moviment dels núvols, l’obertura d’una flor o una posta de sol.

Back To Top
Search