skip to Main Content

Gràcies per salvar-nos, Govern espanyol

Coloma de Farners

Gràcies al govern espanyol tot ha anat bé.

Semblava que tot seria un desastre, que l’Estat espanyol respondria amb violència i repressió, que des d’Europa mirarien cap a una altra banda per no veure perillar el seu monopoli en les finances o amb jo què sé què, que part de la societat reaccionària i franquista d’Espanya ressorgiria de la penombra a cridar “catalanes nazis, hijos de puta” “se lo merecen” “a por ellos”, que el monarca només s’aferraria a la idea d'”una grande y libre” fent propaganda subliminal de Carles III i que tot acabaria en un mar de violència, agressions i amb les llibertats bàsiques de la gent retallades. I sobretot el gran temor, la gran por… que a causa de la mala gestió del govern l’odi ressorgiria en la gent del carrer i es veurien les dues espanyes confrontades de nou i una DUI que ho acabaria de rebentar tot.

Però no, tot ha bé, ha estat fantàstic i admirable!!! El Govern Espanyol ha estat a l’altura. Un Govern espanyol respectuós, sincer i dialogant, ha gestionat la situació de forma conciliadora i reflexiva. Tota la premsa mundial es fa ressò de la forma admirable amb què el president Rajoy ha actuat, som un país mundialment exemplar. Som notícia arreu del món. El Govern espanyol, mirant pel bé del país, ha deixat fer el referèndum, sense aldarulls -tot i no considerar-lo legítim. Alguns extremistes reclamaven enviar guàrdia civil a Catalunya per fer-los callar, però el Govern, intel·ligent i sensible, per tal de prevenir conflictes i ensurts innecessaris, no ho ha fet, ha actuat amb seny. Una decisió, per cert, aplaudida per la majoria dels observadors internacionals i per la majoria de la població espanyola.

Un Govern que tot i les diferències, ha permès que la gent votàs, anticipant que no seria ni una votació vinculant, ni legal i que, per tant, no prendria decisions respecte dels resultats. Així doncs, no ha donat validesa al referèndum, com era d’esperar, però sensible amb la població catalana, s’ha adonat que hi ha alguna cosa que no funciona i s’han assegut a dialogar amb el Govern català. La Generalitat ha acceptat encaminar el procés cap a la legalitat i asseure’s amb el Govern espanyol, el qual ha convidat mediadors neutres per facilitar l’acord.

Un Govern que ha condemnat qualsevol tipus de discurs desqualificador que provoqui la confrontació -tant dels catalans independentistes cap als espanyols nacionalistes, com dels espanyols cap als catalans.

Un Govern que ha dit NO a qualsevol tipus de confrontació de forces. Han tranquil·litzat la població amb un discurs conciliador dient que cal analitzar el que vol la població però “tranquils ajudarem a que no hi hagi fractura, intentarem arribar a acords i respectarem la voluntat de la majoria. Som un país demòcrata. Canviarem la Constitució si és necessari, tal i com ho hem fet altres vegades”.

Els espanyols podem estar orgullosos del país al qual pertanyem, de la seva societat pacífica i d’un Govern que ha demostrat ser intel·ligent, demòcrata, pacifista, dialogant, conciliador i resolutiu. Vivim en un país segur, on es condemna tot tipus de violència i de manipulació. S’ha dit NO a la repressió agressiva, s’ha dit NO a la corrupció i s’ha dit SÍ a la transparència, SÍ a la convivència -amb ideologies i cultures plurals-, SÍ a la veu popular.

Estic satisfeta, el meu país ha estat a l’alçada. Puc mostrar als meus fills com funciona una societat madura, amb valors i tolerant. Ja no existeix la repressió, ni l’odi, ni la manipulació dels mitjans de comunicació, ni les agressions, ni les mentides. Això és viure en un país en harmonia, amb valors ètics i en pau.

I tot això gràcies a la gestió que han duit a terme aquests meravellosos governants DIGNES. Aquest governants tan solidaris, generosos i guapos. Aquests governants que, tot sigui dit, xerren tan bé l’anglès…

Au idò! Visca Espanya i els espanyols! … Ole tu!! Ole tu!!!

 

Back To Top
Search