Skip to content

“Hi ha gent que ho ha perdut tot, nins que han quedat fora família… No se pot ni explicar-ho amb paraules”

Moha Oulhri Ouassam és un integrant molt actiu de la comunitat musulmana manacorina: s’implica en afers socials i culturals i presideix un equip de futbol. Malauradament, és un testimoni de primera mà del desastre ocasionat pel terratrèmol de Marràqueix. L’hem entrevistat per saber com ha viscut la tragèdia estant-ne tant lluny.

Com heu viscut, des de la distància, els estralls del terratrèmol de Marràqueix?
El que ha passat és molt trist, ens hi hem topat sense ni tan sols haver imaginat que podia passar. I quan un s’assebenta d’un fet com aquest estant fora del seu país, i ho veu de lluny, només queda donar tot el suport que puguem, de tot cor. Després, nosaltres estam una mica com vosaltres, mirant les notícies per saber les novetats i cadascú telefona a la seva família i als seus coneguts perquè els n’informin. Les coses estan així… Ha estat una catàstrofe sense precedents. Hi ha gent que ho ha perdut tot, nins que han quedat fora família… No se pot ni explicar-ho amb paraules. Esper que no torni a passar mai.

A Manacor, no hi ha gaire gent que tengui família on més ha afectat el terratrèmol, no?
Jo et puc donar dades de tota l’illa, no només de Manacor. Un 95% dels marroquins de Mallorca procedeixen del nord del país. I això ha passat al sud, a una distància equivalent a la que hi ha del País Basc a Andalusia. Jo som un dels pocs —un 3%, més o menys— que procedeix de prop de la zona. Així que, per aquest motiu, el desastre s’ha viscut amb preocupació relativa.

I de quines maneres s’ha mobilitzat la comunitat?
Tota la comunitat de l’illa i també de la zona de Llevant ha fet una gran tasca, s’han mogut molt. Hem fet diverses reunions sobre el tema, hem dedicat pregàries a les víctimes i als supervivents, i hem engegat una campanya per a recollir material i ajuda per als damnificats, la Caravana Solidària. A Portocristo, també, els diumenges hem muntat una parada on qui ha pogut i volgut ha fet donacions. Cadascú ha ajudat com ha pogut.

Voldríeu afegir res més?
Voldria destacar la feina que s’ha fet des del Govern espanyol mateix, des de la Policia o el cos de bombers. També l’Ajuntament de Manacor o el Govern de les Illes Balears, que s’ha sumat a les mostres de condol i han ofert ajudes.

Back To Top
Search