skip to Main Content

La CAIB lliura els premis a l’excel·lència acadèmica a l’ESO, entre d’altres, a 3 alumnes de Manacor

Els feim un qüestionari per saber què els ha suposat aquest guardó i quines són les seves perspectives de futur.

La Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears ha lliurat uns premis a l’excel·lència acadèmica a l’ESO i al batxillerat corresponents al curs 2022-2023. Els requisits eren o bé haver superat el quart curs d’ESO amb totes les assignatures qualificades amb excel·lent, o bé amb totes excepte una. Dins aquest premi també s’hi ha inclòs una categoria que premia l’esforç personal per als alumnes que “siguin mereixedors d’un especial reconeixement per l’esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats”. Tot plegat pretén “oferir una educació capaç de respondre a les necessitats i a les demandes de la societat actual, assequible a tots, adaptada als canvis socials i encaminada a procurar l’èxit escolar dels joves”. Tres de les guardonades són manacorines, i els hem fet un petit qüestionari per saber quina ha estat la seva experiència:
1. Què ha suposat aquest reconeixement per a tu?
2. Quin és el secret, si és que n’hi ha, de l’excel·lència acadèmica?
3. Treure bones notes és sinònim d’aprendre molt?
4. Fas comptes continuar els estudis? Què voldries estudiar i per què?

Soraya Chaib Hassan

1. Jo crec que ha suposat, sobretot, que el meu esforç i la meva dedicació constant han servit per a qualque cosa i han estat reconeguts. I m’hi sent molt agraïda.
2. Trob que no hi ha cap secret. És esforçar-se i donar el teu cent per cent. Per molt que hi hagi dies que no hi puguis arribar, l’actitud és la clau, ja que si tens una actitud positiva i arribes a classe amb ganes de seguir endavant, ho pots aconseguir tot.
3. Treure bones notes no trob que sigui sinònim d’aprendre molt, ja que tot depèn de com t’ho expliquin i, tornant al que he dit abans, de l’actitud que hi posis. Perquè pots fer un examen i que te vagi molt bé, però no haver après res d’aquell tema. En canvi, si hi ha hagut un tema que el t’han explicat bé i l’has entès i assimilat, que t’ha agradat i t’hi has implicat, no fa falta asseure’t a memoritzar-lo i l’has après.
4. Sí que faig comptes continuar-los, però ara mateix no en tenc ni idea de què estudiaré, m’imagín que alguna cosa relacionada amb el Batxillerat que estic cursant, l’artístic. Però no descart fer una cosa diferent.

Amàlia Riera Llabrés

1. Aquest reconeixement m’ha suposat que me tenguin en compte la feina, l’esforç que he dedicat als estudis durant aquests anys.
2. No crec que hi hagi cap secret, només l’esforç constant i escoltar a classe. Hi ha dies que potser no te fa ganes estudiar o estàs molt cansada, però és molt important anar fent. A més, si tens bona relació amb els companys de classe, tot se fa molt més fàcil.
3. Jo trob que de cap manera és sinònim perquè tu pots aprendre molt, i fins i tot esforçar-te molt, i després no se reflecteix a la nota de l’examen. Poden passar moltes coses que facin que un examen no te vagi bé, o tot el contrari: de vegades ‘empolles’, treus bona nota, però passen tres dies i no te’n recordes de res.
4. Sí que faig comptes continuar-los. Ara estic fent batxillerat científic-tecnològic i després vull anar a la Universitat i estudiar una carrera que hi estigui relacionada: Arquitectura, Matemàtiques, cosa de disseny…

Aina Picó Oliver

1. Aquest premi per jo ha significat un reconeixement al meu esforç i la feina feta durant l’ESO i ha estat molt motivador per seguir així els següents anys.
2. El secret de l’excel·lència acadèmica diria que és un equilibri entre hores dedicades, esforç, constància, suport de la família i dels professors, però també hi suma la facilitat que un té per entendre i memoritzar les coses.
3. Jo trob que s’aprèn de moltes maneres diferents i estudiar és una d’elles, però no s’ha de confondre ‘empollar’ tot el temari per poder treure una bona nota i després no recordar-te’n de res, sinó que se tracta d’entendre i aprendre i demostrar-ho amb el resultat de la nota.
4. De moment la meva idea és seguir amb els estudis, acabar el batxillerat i anar a la Universitat. La meva idea, de moment, és fer Estudis Anglesos, perquè m’interessa molt la literatura i la llengua angleses, a més que trob que se’m dona bastant bé, i trob que hi passaria gust.

Back To Top
Search