skip to Main Content

“La gent encara s’estima més un dècim”

Petra Cubells és la responsable des de fa 22 anys de l’administració de Loteria del carrer d’en Bosch. En aquestes dates, sempre tenen més feina…

Com van les vendes enguany?
La loteria de Nadal sempre es ven. I no saps exactament com ha anat fins que ho has venut tot.

La tecnologia ha mort el gust tradicional pel dècim?
No. És ver que ara pots treure qualsevol número per terminal. Però la gent encara s’estima més un dècim, hi ha aquella nostàlgia del paper, d’allò que sempre ha estat així.

I la gent demana números especials…
Sí. Molts demanen la seva data de naixement, però també n’hi ha un bon grapat que volen el 13, o el 69. I sempre n’hi ha que volen números estranys, com ara els que tenen totes les xifres repetides, però nosaltres, si no ens el demanen, no el solem donar, un número així.

I hi deu haver els números de sempre.
Sí, hi ha els abonats de cada setmana, que ja els tenim tot l’any, i els que ens envien de Madrid per a la rifa de Nadal. A més, també feim intercanvis amb altres administracions. Enguany, per exemple, n’hem fetes amb Roda de Ter i amb Reus. Hi ha gent que ve de viatge a Mallorca i que li agrada dur-se’n un dècim d’aquí, com nosaltres quan anam de sortida a qualque altra banda.

Però quin és el número que més us demanen?
El 38169, tothom el demana, perquè va ser un cinquè de nadal un any i el tercer d’un de la rifa dels Reis.

La gent compra dècims de la rifa de Nadal tot l’any?
Sí. A partir dels juliol, que és quan començam a vendre dècims.

Heu donat premis, recentment?
Sí. No fa gaire donàrem un segon premi, a un sorteig d’un dissabte ordinari. I l’any passat donàrem el cinquè a la rifa de Nadal. El gener de 2011 també en donàrem un.

El més normal deu ser comprar un dècim, però segur que hi ha gent que no mira prim…
Uf! No! Hi ha gent que en compra molts, però també has de pensar que n’hi ha que en compren per a associacions, grups de feina…

Un temps es feien les participacions amb paperetes. S’usa encara, això?
El més net són els dècims, i més així com estan les coses avui.

Què pot guanyar el qui se’n dugui la grossa?
Amb un dècim pots guanyar 400.000 euros. Per al segon premi són 125.000 i 50.000 per al tercer. Hi ha dos quarts de 20.000 i vuit cinquens de 6.000.

Back To Top
Search