skip to Main Content

Les sibil·les manacorines ja esmolen la veu

Arriben les festes de Nadal i arriben les Matines, amb una estrella rutilant: les Sibil·les. Enguany les encarregades de cantar-les al terme manacorí són totes dones. Aneck Uzorma fa ja tres anys que la canta a la parròquia de Son Negre i va tenir de mestra la soprano Maria Antònia Gomila.

A Crist Rei, l’encarregada d’alçar l’espasa i anunciar el judici final serà Encarna Valero.

Al convent de les monges benedictines serà la cantant Cristina Brunet la que entonarà la polifonia sibil·lera.

I a Sant Pau, una mica més tard, l’encarregada serà Catalina Gelabert. Gelabert aprengué el cant del capellà Josep Ramon, i ja fa deu anys que va començar a cantar-la. Primer ho va fer a Crist Rei, després a les monges Benedictines, i ara enguany a Sant Pau.

A Porto Cristo l’encarregada de cantar aquesta melodia ancestral serà Neus Gomila Gil.

A l’Església Gran hi cantarà tota una altra veterana. Petra Bauçà va cantar la Sibil·la per primera vegada l’any 2004. L’ha cantada per tot menys a les Benedictines, i cada any ha variat d’escenari. Una vegada fins i tot la va cantar embarassada gairebé de nou mesos. La seva mestra va ser Maria Rosselló, soprano i professora de cant, tot i que els darrers anys també l’ha ajudada Maria Antònia Gomila. Bauçà creu que té corda encara a la veu, i fins que trobi que la veu aguanta, està disposada a cantar-la on la convidin.

Matines i Sibil·les

18:30 h Residència Sèniors

18:30 h Son Negre
Sibil·la: Aneck Uzorma

19:00 h Crist Rei.
Sibil·la: Encarna Valero

18:30 h Benedictines
Sibil·la: Cristina Brunet

19:30 h Porto Cristo
Sibil·la: Neus Gil

19:30 h Sant Pau.
Sibil·la: Catalina Gelabert

20:00 h Església Gran.
Sibil·la: Petra Bauçà

Back To Top
Search