Skip to content

La Institució Antoni M. Alcover organitza un “escape room” per trobar la ‘rondalla perduda’ del canonge manacorí

L’activitat, adreçada al públic d’entre 15 i 35 anys, tendrà lloc els propers 7 i 8 de juny, en el marc de la campanya “Manacor Encantat amb les Rondalles”.

La Institució Pública Antoni M. Alcover organitza un escape room adreçat al públic jove els propers 7 i 8 de juny, en el marc de la campanya “Manacor Encantat amb les Rondalles” de l’Ajuntament de Manacor. L’activitat, pensada especialment per a persones majors de 15 anys i fins als 35, gira al voltant del misteri i la intriga basats en l’obra i la figura d’Antoni M. Alcover.
Sebastià Riera Pocoví i Bernat Aguiló Capó han estat els responsables de preparar les proves i dissenyar l’experiència. Els participants hauran de resoldre el misteri d’una rondalla perduda de Mossèn Alcover, immersos dins una experiència plena d’enigmes.

Aquest escape room, dissenyat per a grups de 4 a 6 persones, presenta una recreació de l’estudi de l’intel·lectual mallorquí. Durant 60 minuts, els jugadors hauran de col·laborar per resoldre trencaclosques, desxifrar codis i seguir pistes amagades per aconseguir sortir de la sala. Un dels creadors, Sebastià Pocoví, explica que la intriga s’inicia amb el fet que “sabem que hi ha una darrera rondalla escrita per Mossèn Alcover, però no sabem on és ni està publicada enlloc. I hi ha un investigador, n’Amador, que tota la vida ha fet recerca sobre les rondalles i la cerca desesperadament, però com que no la troba de cap manera, convida un grup de persones perquè l’ajudin”.

L’activitat no només és un joc, sinó una manera innovadora i interactiva d’acostar-se a la rica herència cultural i a l’univers d’Alcover. Tot i que està pensada per a persones que coneixen la seva obra, també està oberta a aquells que simplement gaudeixen dels jocs d’escapada.

A més, comenta que els ideadors de l’escape room “ens hem basat en les parts potser més fosques i desconegudes d’Alcover, que tenia moltes facetes: era canonge i lingüista, però també, arquitecte, polític, etc. I tenia uns ideals forts que varen fer que acabàs una mica totsol. Això, també ho exploram”.

Finalment, l’autor diu que “ara l’escape room ja està preparat del tot, perquè abans d’obrir-lo al públic hem fet diverses proves per afinar-ne la dificultat i han anat molt bé”. Els interessats, idò, poden fer les reserves per a participar de l’activitat a través del web Enviu Manacor.

Back To Top
Search