Skip to content

La pianista lituana Elena Šešelgyte actuarà a S’Escat

La músic arriba a Manacor amb un repertori clàssic de Chopin i Beethoven que reflecteix el seu món interior, també fa un repàs de les emocions i els contrastos d’aquestes en el món actual.

La pianista lituana Elena Šešelgytė actuarà a Manacor el pròxim dissabte 30 d’abril a l’associació musical i cultural S’Escat. Ho farà a les 20.00 h del capvespre i les entrades es podran adquirir al local mateix, les quals tendran un cost de 7 € per aquelles persones que són sòcies i 12 € per a les que no ho són.

En aquest concert, la músic només interpretarà obres del polonès Frédéric Chopin i de l’alemany Ludwing van Beethoven perquè, segons diu, són els compositors que millor reflecteixen el seu món interior. De fet, “vull expressar les meves experiències vitals profundes a través de la música dramàtica de Beethoven i la part sensible i afectuosa de mi a través de la música suau de Chopin”, afirma la pianista lituana.

Així, que l’actuació a S’Escat seran 45 minuts de “pura música clàssica i romàntica” explica Elena Šešelgyte. El tret de partida a l’actuació el donarà una de les darreres sonates del compositor alemany, l’op 109, a la qual “es poden sentir molts estats d’ànim que contrasten”, tal com comenta la pianista. Després d’aquesta, tot seran partitures del polonès i interpretarà el Nocturn op 9 número 1, la Polonesa op 26 número 1 i acabarà amb la Balada op 52. A la darrera intervenció, detalla Šešelgyte, “podrem escoltar la profunditat, pena, tristesa, alegria i conclusió de tota la vida de Frédéric Chopin”.

Reflecteix la vida

Com bé explica Elena Šešelgyte, el repertori elegit per interpretar a S’Escat aborda sentiments oposats i les melodies fan aflorar emocions que contrasten entre si. Un repertori que està ple d’alts i baixos. Aquest fet, però no és arbitrari. Tot al contrari. Té una intencionalitat clara a darrere. La pianista té l’objectiu “d’expressar la dualitat i la inestabilitat del nostre món actual”, ja que “aquesta música no és només tranquil·la i pacífica, sinó que hi passen moltes coses, igual que a les nostres vides”.

En definitiva, la posada en escena que farà la música pretén oferir al públic “esperança, bellesa i pau” per tal que aquests surtin del concert satisfets i més alegre. Però la pianista va més enllà i s’ha marcat una finalitat: que l’actuació serveixi com un espai de “meditació” pel públic que assisteixi.

Amb tot, Šešelgyte afirma que dissabte l’hi encantaria “veure molta gent que anhela passar una estona tranquil·la amb ells mateixos i amb la música clàssica”.

Carrera musical intensa

Des de S’Escat varen aprofitar que la pianista venia a Mallorca a impartir una masterclass de piano per convidar-la a Manacor a actuar i engrandir la programació de música clàssica que volen establir. És més, consideren que la lituana ofereix un programa molt interessant i que era una bona idea que actuàs a Manacor.

I és que, com bé recorden, la pianista va néixer l’any 1991 al si d’una família d’artistes i al llarg de la seva vida s’ha format a diversos centres. Els estudis professionals els va cursar al Vilnius Juozas Tallat-Kelpsa Conservatory, mentre que al Grau Superior de piano el va fer a la Lithuania Academy of Music and Theatre i al Royal Conservatory of Brussels amb el professor Daniel Blumenthal, on també va estudiar un màster en Interpretació. Amb els anys va trobar la seva passió per la música de cambra, per la qual cosa va estudiar música de cambra amb el profesor luca Monti a la Vienna Art’s University.

A part de la seva carrera com a intèrpret, Elena ha obert una escola de música a Vílnius, Lituània.

Back To Top
Search