Skip to content

La Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Manacor reprèn l’activitat

 

La Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de Manacor ha reprès l’activitat diària després que l’1 d’agost començassin les obres de millora i ampliació. Per tant, des de dia 1 de setembre els pacients que ho necessitin poden ingressar en aquesta unitat, tot i que el procés d’obertura ha tengut lloc al llarg d’aquesta setmana. Així es dóna per acabat el pla de contingència que implicava l’acord amb les UCI dels altres hospitals públics, el 061 i l’Hospital de Llevant, a on s’han derivat pacients al llarg d’aquest mes. Segons fonts de l’Hospital de Manacor, aquest pla per garantir la qualitat de l’assistència als pacients ha funcionat perfectament.

Les obres han consistit a adequar un box per atendre-hi els pacients amb necessitats d’aïllament per problemes infecciosos, ampliar la zona on es processen i s’eliminen els materials biològics i altres materials sanitaris de rebuig, i instal·lar unes portes automàtiques d’accés a la zona assistencial. Actualment, el Servei d’UCI disposa d’un total de sis boxs, nombre que s’ampliarà fins a dotze quan s’executi el nou Pla director.

D’altra banda, també han acabat les obres de manteniment de la zona de les sales d’operacions, que han suposat instal·lar nous equips d’il·luminació de la taula quirúrgica a dues de les sales i de sistema d’alimentació ininterrompuda (SAI) i a dur-hi a terme tasques de manteniment general a quatre sales d’operacions de cirurgia major.

Cal recordar que l’Hospital de Manacor continua endavant amb el pla d’ampliació, que suposarà una inversió de 81 milions d’euros en quatre fases. En la primera fase es reformarà i s’ampliarà l’Àrea d’Urgències i s’incorporarà un servei de ressonància magnètica; en aquests moments es fan els tràmits administratius pertinents. Està previst que les obres de reforma i ampliació d’aquesta primera fase comencin el darrer trimestre d’enguany i que durin aproximadament deu mesos. El Pla director de l’Hospital suposarà un augment de 23.330 m² de la superfície útil, que passarà dels 27.165 m² actuals a 50.495 m².

 

Back To Top
Search