Skip to content

L’Ajuntament ofereix assessorament als emprenedors i un cicle de conferències sobre idees i models de negoci

L’Ajuntament de Manacor ha impulsat la nova àrea de Desenvolupament Local amb l’objectiu “d’estudiar, definir i executar polítiques de dinamització i promoció socioeconòmica del municipi de Manacor perquè entenem aquesta feina des d’un concepte molt més ample que la dinamització econòmica i empresarial. Creim que el desenvolupament ha de ser transversal i ha d’implicar tot l’Ajuntament i tota la ciutadania per convertir el municipi en un referent a nivell global”, ha explicat la regidora de l’àrea i primera tinent de batle, Catalina Riera.

L’àrea municipal compta amb dues agents de desenvolupament local que “estan a disposició dels ciutadans, els emprenedors i els comerciants a l’edifici històric de l’Ajuntament, just davant l’oficina de turisme”. I és que les dues professionals que s’han contractat gràcies a l’ajuda de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, s’ocuparan de l’orientació empresarial i de la dinamització comercial del municipi. En aquest sentit tots els que vulguin obrir un nou negoci o millorar el que ja tenen al municipi de Manacor poden acudir al servei i rebran “orientació i ajuda per madurar la idea de negoci, fer el pla d’empresa, trobar la forma jurídica adequada, realitzar correctament els tràmits per a la seva posada en marxa i trobar ajudes, subvencions i finançament per fer-lo possible”, ha explicat la tècnica Ana Otero, una de noves dinamitzadores locals de l’Ajuntament.

Xerrades per l’emprenedoria
Així mateix des del Departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor, han preparat un cicle de xerrades “que els emprenedors i tots els que vulguin impulsar un nou negoci o desenvolupar el que ja tenen podran aprofitar per posar-se en contacte amb alguns experts que els podran assessorar”, explica la tècnica del departament, Ana Otero. Totes les xerrades se celebraran en dilluns a les set de l’horabaixa a la sala 1 de l’Espai Na Camel·la.

El cicle començarà el proper dilluns dia 8 de maig de 2017. Espai Na Camel·la. Sala 1. 19.00 h amb la conferència Idees i Models de Negoci, que impartirà el cap de servei d’informació empresarial i responsable de l’Oficina de l’Emprenedor i l’Empresa de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears, Pere Jiménez. Una setmana més tard, dilluns dia 15 de maig, el membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Balears, Toni Vicens, pronunciarà la conferència Cooperatives: forma jurídica, tràmits, avantatges. Durant la xerrada es tractarà el procés de creació i gestió de la cooperativa, es parlarà d’ajuts i subvencions, d’avantatges i de casos d’èxit.

La següent conferència, de dia 22 de maig, anirà dirigida als autònoms. L’emprenedora, assessora i graduada social Catalina Galmés pronunciarà Autònoms, enquadrament en la seguretat social i incentius. L’experta donarà a conèixer alguns dels tràmits necessaris per als autònoms, parlarà d’incentius, de bonificacions i mesures de foment i promoció del treball autònom.

Publicitat

Per acabar el cicle de conferències es tractarà el tema del finançament. Així dilluns dia 29 de maig el director comercial Jaume Garcia de la Rosa parlarà de Fonts i Serveis de Finançament: Societats de garantia recíproca, capitalització de la prestació contributiva i pagament únic. Durant la xerrada es definirà què és una societat de garantia recíproca, s’explicarà com funcionen els avals ISBA, els microcrèdits, la capitalització de la prestació contributiva i els requisits i la documentació necessària per a tramitar-ho.

Totes les xerrades s’adrecen a persones interessades en l’emprenedoria i al públic en general i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

A banda de les xerrades des de l’àrea de Desenvolupament Local convoquen totes les empreses del municipi interessades en acollir estudiants universitaris en pràctiques a la xerrada prevista per dijous dia 11 de maig a les 9.30 h a l’Espai Na Camel·la. Es tracta d’una reunió informativa en què s’explicaran les condicions i el funcionament de les pràctiques extracurriculars que gestiona la Universitat de les Illes Balears.

Back To Top
Search