Skip to content

L’èpica destrona Rafel Nadal

Rafel Nadal haurà d’esperar per tornar a ser el número u del món. El manacorí va disputar un partit maratonià davant el luxemburgues Gilles Muller. Muller i Nadal jugaren durant quatre hores i quaranta-set minuts per acabar amb un resultat de 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 i 15-13. Dos enfrontaments ja havien tengut ambdós jugadors en aquest mateix grand slam, amb una victòria per a cada un. Muller, de 34 anys, viu la seva millor temporada enguany i ha guanyat els seus dos primers tornejos. Amb la victòria davant Nadal, accedeix per primera vegada als quarts de final del torneig londinenc.

El partit va començar amb un Nadal no tan ficat dins el partit i que no sabia com fer front als serveis, tant a la T com a l’angle que li feia Muller, esquerrà com ell. El servei tampoc no li funcionava a Nadal com en dies anteriors. Així, el primer set caigué del costat del luxemburguès. En el segon ja es conegué una lleugera millora en el joc de Nadal, tot i que la sort i el saber del número 26 del món, feren tombar una vegada més el set del seu costat.

En el tercer parcial, el manacorí optà per un joc més agressiu, es fixà en el revés del luxemburguès i va fer dues passes endavant a l’hora de restar. Muller semblava haver abaixat també una mica el ritme. I Nadal va aconseguir trencar-li el servei per primera vegada. De fet, va estar a punt de trencar-l’hi per segona vegada. Amb el tercer set del costat del manacorí, el quart entrà en una dinàmica semblant. Tots els ingredients semblaven cuinar una de les clàssiques remuntades de Nadal. El quart parcial també caigué del costat de Nadal.

Però el cinquè set no va desenvolupar-se de la mateixa forma. Muller recuperà sensacions amb el servei, i Nadal continuava mostrant-se impotent a la restada. Ambdós jugadors mantingueren el servei fins al desè joc. Amb 5-4 a favor i servint Nadal, Muller disposà de dues pilotes de partit que el manacorí, amb sang freda admirable, aconseguí superar. L’èpica i l’emoció s’allargaren durant 18 jocs més. Nadal disposà de més d’una pilota de trencament que no pogué aprofitar. A la fi, Muller va fer valer la fortalesa del seu servei per imposar-se i postposar l’arribada de Nadal al número u mundial.

Back To Top
Search