Skip to content

Les Festes de Sant Jaume començaran aquesta setmana en la tretzena edició des de la seva recuperació

Les Festes començaran aquest divendres 14 de juliol a la tarda i es prolongaran fins al proper 25 de juliol, dia de Sant Jaume.

Les Festes de Sant Jaume de Manacor arrencaran aquesta setmana en la seva tretzena edició des de la seva recuperació per part de l’Obreria de Sant Jaume. La presentació del programa de festes va tenir lloc aquest dilluns vespre al pati de la Torre del Palau. Joan Sansó, president de l’Obreria de Sant Jaume, destacà que enguany les festes estan plenes de novetats. Una de les principals és la recollida de l’Estendard de Sant Jaume el divendres 14 de juliol a les 19 hores al carrer Menéndez Pelayo número 27. El Centre Excursionista Manacor (CE Manacor), que celebra el seu centenari enguany, serà l’encarregat de portar l’estendard, i passarà per diversos carrers fins a l’Ajuntament, on Antoni Gomila Grimalt, president del Patronat de Sant Antoni, farà la Crida de Sant Jaume a les 20 hores.
Una altra novetat de les festes és la plantada del pal ensabonat, que se durà a terme a la plaça des Cós i es suma a la Festa de les Canyes del dissabte 15 de juliol a partir de les 18 hores. Vicente López López serà el Cavaller Major d’enguany i Pere Miquel Nadal farà de Síndic Jove.
Els actes més destacats de la festa inclouen el Sopar de germanor de Sant Jaume, el Replec de Joies, les Corregudes des Cós, la Diada Castellera de Sant Jaume, les Curses de joies tradicionals, la Fira nocturna de Sant Jaume, l’Entrega del Penó de Sant Jaume als Cavalls de Sant Jaume, l’Entrega del Penó de Sant Jaume al Síndic Jove, l’Encamisada de Sant Jaume, Córrer l’Anell, la Recollida del Penó de Sant Jaume de cal Cavaller Major, l’Ofici en honor a Sant Jaume i el Correfoc de Sant Jaume. Tots aquests esdeveniments ja tenen una llarga tradició i són esperats amb entusiasme any rere any.
El batle de Manacor, Miquel Oliver, va afirmar que les Festes de Sant Jaume ja són un esdeveniment arrelat i va animar a tothom, grans i petits, a gaudir-ne. També va destacar la resposta massiva de la gent l’any passat després de la pandèmia, tot demostrant la predilecció dels habitants de Manacor cap a aquesta festa. Durant la presentació, van intervenir l’obrer Jaume Gomila, el rector de Manacor, Antoni Amorós, i es va lliurar un obsequi a Bàrbara Llinàs Tauler. A l’acte també hi van assistir el delegat de Festes, Mateu Marcé, i altres representants de la Corporació municipal.
Back To Top
Search