Skip to content

A. Llodrà: “Hem programat les Festes del Carme amb poc temps i manco doblers, però crec que ens n’hem sortit”

Les Festes del Carme de Porto Cristo arrencaren el passat dijous 6 de juliol amb el pregó de festes a càrrec del Grup d’Excursionistes Els Falcons. Les festes s’han preparat en col·laboració estreta amb les entitats i associacions i tendran lloc entre el 6 i el 23 de juliol. Antònia Llodrà, principal responsable de l’organització d’aquestes festes, ha respost un breu qüestionari de valoració que li hem fet arribar.

L’organització d’aquestes festes s’ha produït entre mandats. Com valorau la situació?
Quins reptes ha suposat, aquesta circumstància? La veritat és que sempre, quan comença una nova legislatura el nou govern ha de córrer per organitzar les festes de Porto Cristo. I aquest no ha estat un començament diferent. No hi havia res plantejat i les hem programades amb poc temps i manco doblers, però crec que ens he n’hem sortit.

Aquestes festes també han gaudit de la col·laboració amb entitats i associacions. Quin paper hi han tengut?
Per a nosaltres, la implicació de les entitats i associacions és molt important, ja no tan sols a les festes, sinó al dia a dia del poble. És la manera que la gent se senti seu el poble i el que s’hi fa. Com t’he dit, no hi ha hagut gaire temps de res, perquè ha estat arribar i en dos dies començar, però sí que puc dir que, just quan els hem demanat ajuda, tot d’una s’hi han implicat.

Quines pensau que són les activitats més destacables de les Festes? Teniu predilecció personal per alguna de les propostes?
Les activitats més destacables crec que són, com sempre: la Fira; la Cursa Nocturna, que enguany torna després d’uns anys sense fer-se i on hi col·labora l’associació Pescatruis; la Revetla; la processó marítima; i el Focs. Aquests crec que són els més significatius, però no podem oblidar el teatre amb Batall Teatre, o el capvespre preparat per a infants, el “Diverbauxa”, que són ja típics. El ball de bot o el ball en línia són, també, un clàssic de les Festes del Carme. Jo, com a portenya, tenc predilecció per la processó marítima, però també m’encanta el dos dies de donar a conèixer la història de Porto Cristo amb el cicle “Coneguem el nostre poble”, que ens permet descobrir d’on venim.

Back To Top
Search