Skip to content

“Les festes que vaig impulsar estaven consensuades amb les entitats. MÉS i AIPC volen fer el que ja fèiem nosaltres”

Artur Aguiló és regidor pel PSOE. Amb ell parlam de les iniciatives que impulsarà des de l’oposició i de les polèmiques factures extrajudicials que va deixar pendents en el departament de Festes.

Quins seran els vostres cavalls de batalla els pròxims quatre anys?
Estaré atent a les àrees en què he tengut responsabilitat. Podríem parlar d’Esports, Festes, Igualtat, Cultura, Benestar Social, Gent Gran o Joventut. Hem deixat molts de projectes damunt la taula i vetllaré perquè es facin realitat.

Quins són aquests projectes pendents?
La millora del camp d’esports i la pista d’atletisme de la Torre dels Enagistes, l’ampliació del Miquel Àngel Nadal, la coberta de la tribuna de Na Capellera amb plaques solars, les subvencions a les entitats esportives, la reforma del local de la tercera edat de s’Illot, les pistes multiesportives a diferents nuclis… Molts d’aquestes obres estaven en marxa o a punt de licitar abans de les passades eleccions.

Fan falta tants nous equipaments esportius a Manacor?
Sí, també fa falta un nou pavelló. Les instal·lacions municipals estan sobresaturades. Hi ha demandes i projectes a punt, com el parc d’skate patinets de Porto Cristo, la pista d’atletisme de s’Illot, la pista de Cales…

Què en pensau del nou model de festes que vol implantar el govern?
Més-Esquerra i AIPC volen fer el que ja hem fet els darrers quatre anys. Totes els actes festius que vaig impulsar com a delegat estaven pactats i consensuats amb entitats, associacions i les comunitats educatives. La participació de la societat manacorina en l’elaboració dels programes de festes ha estat clau. M’he reunit amb tothom i ha de continuar així. Manacor té la sort de comptar amb entitats vives, també de juvenils. S’ha de potenciar la seva activitat perquè puguin tenir continuïtat en el temps.

Els regidors socialistes confiau entrar al govern municipal?
Si ens hi volguessin, ja hi seriem. No hi ha ni hi ha hagut voluntat per formar un govern de majoria progressista. Ara mateix tampoc no hi ha cap apropament ni cap voluntat dels partits que són al govern part per consensuar o pactar iniciatives amb els regidors socialistes. Nosaltres hem demostrat durant els darrers quatre anys la nostra capacitat de feina i és una llàstima que no comptin amb nosaltres. Pens que els ciutadans de Manacor no tenen cap culpa del que pugi passar entre el batle i na Núria Hinojosa.

Enteneu la polèmica per les factures que vàreu signar com a regidor de Festes?
Crec que amb aquesta polèmica s’ha intentat desinformar a la ciutadania. No és cert que s’hagin gastat més doblers que en altres anys, tot i que evidentment vàrem gastar més que durant la pandèmia perquè llavors pràcticament no hi va haver festes. Si les factures s’han hagut d’aprovar al ple és perquè el departament de Festes no té un tècnic amb capacitat per signar-les. Tenc la consciència ben tranquil·la. Pens que el PP i els partits que formen el govern municipal varen desfermar tota aquesta polèmica perquè pensaven que atacant-me a mi, atacaven tot el partit socialista.

Back To Top
Search