Skip to content

Llorenç Gelabert mostra els seus arbres a S’Agrícola

Fa dècades que pinta. I no s’ha aturat mai. Els darrers anys acudia a un taller de Palma, regentat per Carles Cerdà, on practicava una de les seves arts preferides: la pintura. Llorenç Gelabert inaugurà divendres l’exposició “Arbres” a la sala d’actes de S’Agrícola.

Més d’una vintena de quadres són exposats per mostrar la particular visió del món i de la natura de Llorenç Gelabert, tot un emblema de la vida cultural, social, política i associativa de Manacor.

A banda de la pintura, Llorenç Gelabert també ha cultivat el teatre, l’escultura, i el modelatge de figures de fang. Reconegut pels seus amics és el fantàstic betlem que prepara amb tant d’amor cada vegada que arriben les festes de nadal. La mostra estarà oberta fins dia 6 de novembre i es podrà visitar els dissabtes i els diumenges entre les 19h i les 20h.

A la nota que acompanya el programa de mà, la seva filla Francesca ha escrit: “Mon pare, Llorenç Gelabert Bassa (Manacor 1943), i la pintura sempre han estat lligats per a mi. I és que va començar ben jovenet, autodidacta coratjut que va començar amb un curs de pintura per fascicles. I es va llençar a reproduir làmines que sempre vaig veure penjades a ca els padrins plena d’orgull infantil. I ja mai ho va deixar. El record de ben petita mai gaire enfora de la caixa dels olis ni de la caixeta de les aquarel.les que viatjava sovint amb nosaltres. El mirava fascinada com preparava la paleta, mesclava els colors i per a mi era com si fes màgia. I les aquarel.les a les acampades, aigua i una mica de pigments diversos i apareixia el paisatge davant els ulls. Sempre ha estat una persona sensible i creativa i s’ha animat a treballar diferents tècniques a part de la pintura a l’oli i l’acuarela com són el carbonet i el gravat així com també el modelatge amb fang i la realització de neules.

Al llarg de tots aquests anys ha treballat a diversos tallers com són el d’en Salvador Grimalt, al Molí d’en Xina amb en Víctor Andreu (Algaida), al de n’Alceu Ribeiro, al d’en Carles i recentment al d’en Jesús Ballester.

La temàtica de la seva obra ha estat ben diversa i en aquesta ocasió ens presenta la seva darrera col.lecció d’arbres, fruit de la visió tan particular que té del món aquests darrers temps.

Agraïm de tot cor a S’Agrícola que li hagin donat l’oportunitat de compartir-la amb tots vosaltres”.

Back To Top
Search