Skip to content

L’oposició frena la creació d’un lloc de gerent per dirigir Urbanisme que pretenia impulsar el govern en minoria

La feblesa del govern en minoria que formen Més i AIPC es va visibilitzar en el darrer ple. L’equip de govern va haver de deixar damunt la taula la creació de la gerència d’Urbanisme “que inclou un nou lloc de feina i un òrgan participatiu que ha de fer més democràtic l’urbanisme manacorí i que ha de servir per posar solució al retard en la concessió de llicències d’obra”, va defensar el batle Miquel Oliver. “Deixi aquest punt damunt la taula, és un tema prou important i no està consensuat. No confiam en vosaltres i ens oferim a fer feina en aquesta qüestió a partir de demà”, va replicar la portaveu popular Maria Antònia Sansó. Aquestes paraules i la negació amb el cap de la portaveu socialista, Núria Hinojosa, varen bastar per frenar la proposta del batle de nomenar un gerent al departament d’Urbanisme.

No va ser l’únic punt en què el govern municipal va haver d’acotar el cap per no perdre les votacions de diferents propostes de l’oposició. Els socialistes varen presentar una proposta per garantir la presència policial i d’operaris de la brigada diàriament a tots els nuclis de població del municipi. Tot i que el batle va argumentar que “no tenim cap màquina de fer policies i no tenim prou agents”, la moció es va aprovar després d’afegir als acords “sempre que l’estat espanyol autoritzi l’increment d’agents”. Hi varen votar a favor tots els partits llevat de VOX.

També va provocar diversos renecs entre els membres del govern municipal la proposta presentada pel Partit Popular per reclamar la reobertura al trànsit de la reformada plaça del Cós. Una mesura que varen defensar amb vehemència els socialistes. La moció es va acabar aprovant per unanimitat. Tot i això, els vehicles no podran accedir a la plaça del Cós des del carrer de l’Amargura. Sí que hi podran passar lliurement si des de la rodona ubicada al capdamunt de l’avinguda del Cós, recorren el carrer Rector Caldentey i passen per davant la rectoria.

Acostament entre Més i PSOE
Tot i que durant el darrer ple es va visibilitzar que encara queda molt camí per recórrer per una possible entrada dels socialistes en l’equip de govern, els antics socis sí que han negociat i tancat acords. En una moció d’urgència que va defensar Núria Hinojosa, el ple va suspendre l’aplicació de diverses disposicions addicionals del Decret Llei 6/2023, de mesures urgents en matèria d’habitatge i obrir un procés participatiu per encaixar en l’urbanisme manacorí les possibilitats de crear nous edificis i habitatges que va obrir el decret aprovat pel govern de Marga Prohens. La suspensió de l’aplicació de diversos punts del decret és fruit d’una negociació entre Més i PSOE a Manacor, dos grups que no s’asseien formalment a una taula des del ple d’investidura que va nomenar batle Miquel Oliver.

L’acord de suspensió es va aprovar amb els vots de Més, PSOE i AIPC. PP i Vox hi varen votar en contra. D’aquesta manera, l’Ajuntament es desmarca de la possibilitat de permetre temporalment facilitar la reconversió de locals comercials en habitatges; de la possibilitat que els edificis guanyin nous pisos; de dividir cases grans en habitatges més petits o de construir noves promocions públiques o a preu taxat en solars que actualment no estan destinats a habitatges. “El decret té coses bones, volem aprofitar-les i evitar els perills que posa damunt la taula. En quinze dies els serveis urbanístics faran una proposta i diran on seria factible aplicar les mesures al nostre municipi. La proposta s’exposarà al públic perquè tothom hi pugui al·legar i dir-hi la seva i posteriorment el ple decidirà si s’apliquen les mesures del decret i en quines zones”, va concloure la portaveu socialista, Núria Hinojosa.

Back To Top
Search