skip to Main Content

L’STEI critica el preacord entre el PP i VOX

En un comunicat de premsa emès aquesta setmana l’STEI Intersindical apunta que “el preacord entre el PP i VOX per a encarar la legislatura és un document molt perillós” per diversos motius. En primer lloc, expliquen que “els col·lectius que conformen la majoria social són voluntàriament menystinguts en aquest document” perquè “no hi ha cap referència a la classe treballadora, que fa front als increments més alts de la història de la inflació i el cost de l’habitatge”. En aquest sentit, argumenten que no hi ha “cap esment al masclisme, la ideologia que manté oprimida la meitat de la població. Tampoc hi figuren els col·lectius LGTBIQ+, que tant han patit al llarg de la història i continuen patint la cultura dominant heteropatriarcal”.
Afegeixen que “tampoc no hi ha cap referència a la principal trava per a desenvolupar un vertader estat del benestar a les Balears: el drenatge fiscal.
En l’àmbit educatiu i lingüístic, afirmen des de l’STEI, el document és “purs fems ideològics. No concreten en què consisteix el dret a l’elecció de centre escolar. Els darrers cursos, més del 95% de les famílies aconsegueixen escolaritzar els fills a un dels dos centres que han marcat com a primera opció”. Pel que fa a l’elecció de llengua “només cal recordar que en el darrer intent que es va fer, més del 90% de les famílies varen triar ensenyament en català” i afegeixen que “l’extrema dreta ha aconseguit que el PP renegui del seu programa electoral en matèria d’educació”.
Prossegueix aquest comunicat xerrant del PIN parental que consideren que “ataca directament la bona feina dels centres educatius a l’hora de garantir una educació integral”. Així mateix, expliquen que el que el nou govern anomena activitats extracurriculars, “són activitats imprescindibles per a treballar de manera transversal aspectes fonamentals del currículum. El sistema educatiu ha de formar persones íntegres i lliures; no titelles al servei del sistema. També és molt preocupant la manipulació que fan quan parlen de “llibertat lingüística”. L’única llengua que té tots els drets garantits és l’espanyol (ja des del tercer article de la Constitució). Garantiran la llibertat lingüística al consum en plataformes audiovisuals i videojocs, als jutjats, al centre de salut? El mateix preacord ja fa parts i quarts i adverteix que no”.
Davant aquest panorama, afirmen que l’STEI Intersindical “lluitarà ansa per ansa amb els altres col·lectius demòcrates per a protegir la majoria social, l’educació, la sanitat, els serveis socials, la llengua catalana i la cultura de les Illes Balears, que ara els populars i l’extrema dreta posen al centre de la diana en un exercici de populisme sense fre”.

Back To Top
Search