Skip to content

Manacor posa damunt la taula noves eines per a la salut emocional dels joves a la xarxa, a les escoles i a les llars

L’Ajuntament de Manacor posa en funcionament nous perfils a les xarxes socials “amb contingut específic sobre salut emocional perquè és una demanda dels joves, dels equips directius de les escoles i instituts, i també de tota la comunitat educativa del municipi”, explicà la regidora d’Educació,polítiques socials i joventut, Carme Gomila. A més dels nous perfils que ja operen a instagram i altres xarxes, el departament municipal de Joventut impulsa “tallers i altres accions per prevenir i donar eines per cuidar la salut emocionals dels joves”, afegí Gomila. El fet és que els educadors detecten “un increment de problemes d’angoixa i ansietat, estats depressius o altres problemes psicològics i psiquiàtrics entre els escolars de Manacor”, apuntaren les tècniques municipals. Per això l’objectiu del departament de Joventut és “prevenir tots aquests problemes, començar a fer feina amb els infants que estan a punt de ser joves i donar eines per cuidar la seva salut emocional”, destacà Carme Gomila.

Patis tranquils
Una de les iniciatives que ja s’ha implantat com a pla pilot a diverses escoles és l’habilitació d’espais anomenats ‘patis tranquils’. Són aules o gimnassos que durant l’esbarjo funcionen com un lloc sienciós i serè. “Els alumnes hi poden anar o no, són voluntaris. Serveixen als joves per allunyar-se de tot el renou emocional i sonor que han acumulat durant la jornada escolar”, detallà la regidora. A aquesta iniciativa s’hi afegiran nous serveis, tallers i activitats destinats als joves i també a les seves famílies. “La intenció que tenim és fomentar els hàbits saludables entre els infants i adolescents. Volem oferir-los als escolars i a famílies a totes les etapes educatives, des d’infantil a secundària”, concretà Gomila.

Els joves parlen
La salut emocional és una de les qüestions que més preocupa els joves manacorins. “Crec que la nostra generació ho té molt més fàcil, parlam d’emocions i de preocupacions amb els companys i amics, també amb la família, però queda molt de camí per fer en aquest sentit”, explica Soraya Chaib. Ella és una de les joves que ha participat en les càpsules sobre salut emocional que ja difonen els nous perfils del departament de Joventut a les xarxes socials. “Creim que és important que l’Ajuntament es comuniqui amb els joves a través dels canals que els resulten més familiars, volem parlar el seu llenguatge i oferir-los contingut i reflexions útils”, destacà Carme Gomila. A través d’aquests nous perfils socials, l’Ajuntament difondrà altres continguts d’interès pels joves. Però la salut emocional i la importància que té pels joves i les joves d’avui han estrenat les noves xarxes del departament de Joventut.

Back To Top
Search