skip to Main Content

Manacor té més de cinquanta comerços verds

Comerç verd, un distintiu que reconeix la feina dels comerços locals que tenen una oferta responsable amb el medi ambient. A més, l’Ajuntament ha presentat una guia digital per a la ciutadania sobre consum conscient i estil de vida residu zero.

El municipi de Manacor ja compta amb 52 establiments comercials certificats amb el distintiu de Comerç Verd. Aquest procés s’ha realitzat després que Rezero, amb el suport de l’Ajuntament de Manacor, els ha visitat per comprovar que compleixen amb els requisits establerts. Aquesta certificació compta amb més de 10 anys d’experiència i 600 comerços adherits a Catalunya i gràcies a Manacor, arriba per primera vegada a les Illes Balears. Es tracta d’un distintiu que reconeix la feina dels comerços locals que tenen una oferta responsable amb el medi ambient que permet i facilita a les persones consumidores fer un consum conscient al mateix municipi.
Aquestes característiques es troben en una àmplia tipologia de comerços, és per això que han rebut la certificació de Comerç Verd botigues de venda a granel, de fruites i verdures, d’artesania, de roba, farmàcies, ferreteries, merceries, o floristeries entre d’altres.
Després d’aquesta primera fase de certificació, l’Ajuntament de Manacor vol anar més enllà i facilitar informació contrastada a la ciutadania perquè conegui què vol dir fer un consum conscient i perquè és important. Per això s’ha dissenyat una guia digital per la ciutadania sobre consum conscient i estil de vida residu zero on s’expliquen conceptes com comerç just o ecològic, i es presenten alternatives per reutilitzar o comprar sense envasos.
Per descobrir més informació sobre aquesta certificació es pot visitar la web de Comerç Verd (www.comercverd.cat), on hi ha un mapa que situa tots els comerços certificats. A més, al canal de youtube de Rezero (www.youtube.com/rezerocat) s’ha penjat un videoresum d’algunes de les experiències certificades a Manacor, a través de les quals es poden descobrir exemples de consum responsable del municipi.

Back To Top
Search